Primarul din Lugoj, reproșuri pentru Alin Nica, dar și pentru clasa politică:...

Primarul din Lugoj, reproșuri pentru Alin Nica, dar și pentru clasa politică: „Nimeni nu mai crede cu adevărat în noi, indiferent cum se numește partidul din care facem parte”

2
DISTRIBUIȚI

Aflați pe poziții antagonice încă de la alegerile locale din 2020, Claudiu Buciu și Alin Nica se duelează acum în amenințări după ce primarul din Lugoj a început o reformă în instituțiile culturale aflate în subordine. Modul în care edilul-șef afăcut acest lucru nu a fost pe placul conducerii filialei, în această dimineață, liberalii au anunțat că „Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei județene PNL Timiș se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea lui Claudiu Buciu”.

În această după-amiază, primarul Lugojului a emis un comunicat „privitor la Hotărârile luate în ședința Consiliului Local al Municipiului Lugoj din data de 27 iunie 2022 raportat la noua Organigramă și la desființarea anumitor structuri funcționale din domeniul culturii”.

„Constat cu stupoare că demersurile noastre au fost exploatate politic de cei care au folosit banii publici pentru a plăti lăutari la propriile chefuri de partid. Cei care citesc doar titlurile au făcut afirmații de genul: «act criminal», «demolarea culturii», «dezastru», «abuz și nerespectarea valorilor liberale». Paleta politică deranjată are, din păcate pentru noi toți, toate culorile, dar are și aceeași lacună: ignoranța. De 30 de ani ne zbatem între politică și hoție, uitând de ceea ce trebuie făcut cu adevărat, dovada fiind situația în care am ajuns. Nu ne interesează ce nevoi reale au semenii noștri, ci doar ce ne omoară «adversarul politic» (pentru că, îngust, doar așa ne privim între noi) sau ce (judecat cu aceeași minte îngustă) ne aduce un vot în plus…”, spune mesajul lui Claudiu Buciu.

Acesta a explicat că desființarea Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, a Școlii Populare de Arte, a Galeriei de Arte și a Serviciului Public de Administrare a Cinematografului și a Bazelor de Agrement este contrabalansată de înființarea Direcției Comunicare, Cultură și Evenimente, în cadrul Primăriei Municipiului Lugoj, structură care prevede 48 de posturi nou create și care va prelua responsabilitățile departamentelor desființate.

„Din punct de vedere politic, fiind guvernat de un optimism de neclintit, rămân surprins de reacțiile publice ale unor politicieni locali, dar și de reacția Ministrului Culturii.


Când știi că ai dansat la chefurile partidului pe muzica unor lăutari plătiți cu bună știință din bani publici, prin intermediul Casei de Cultură, cum poți veni să acuzi desființarea unei astfel de instituții? Desigur, îți aperi lăutarii, pentru că îți place și nu știi să trăiești decât într-un mod de care încă unii dintre noi mai vrem să ne scăpăm. Am obosit să fiu optimist și să cred că textele manelelor nu vor mai domina viața comunității noastre. N-am obosit însă să cred că există o mai mare parte a comunității care-și dorește altceva. Și nu am obosit să fac orice efort pentru a-i reprezenta pe cei care-și doresc altceva”, a spus Claudiu Buciu, criticând atât ministrul, cât și conducerea județeană a PNL.

Buciu îi reproșează lui Nica faptul că a reacționat doar după declarațiile pesedistului Călin Dobra. „Cu privire la faptul că PNL Timiș, prin vocea d-lui Nica, președintele filialei, anunță că ia în calcul să mă suspende din calitatea de simplu membru al PNL, ori chiar să mă excludă, citind doar declarațiile d-lui Dobra – Președintele PSD Lugoj, nu am de spus decât că nu mă surprinde. Nu am contestat decizia PNL Timiș de a-mi retrage la un moment dat, pentru «delict de opinie» funcția de președinte al Filialei Lugoj, însă voi contesta o decizie prin care mi s-ar retrage calitatea de membru simplu de partid. Dreptul constituțional de a face parte dintr-un partid nu mi-l poate retrage nimeni pe nedrept”, a afirmat primarul Lugojului.

Acesta a enumerat câteva reușite în domeniul cultural, concluzionând că „toate acestea nu contează însă în analiza celor care au ales să apere incultura. Contează și deranjează că rupem legătura dintre cultură și politică, contează și deranjează că încercăm să lăsăm oamenii de cultură să facă ce cred că este potrivit, iar nu ceea ce ne place nouă, politicienilor. Am evitat să particip la majoritatea evenimentelor culturale organizate, tocmai pentru a nu mai lipi imaginea politicienilor de oamenii de cultură, tocmai pentru a nu mai promova modul josnic de a cerși voturi folosindu-ne de simpatism, lipindu-ne mereu de oamenii de cultură care încă mai atrag publicul. Așa ne-am lipit (noi politicienii) de Biserică, de Armată și de alte instituții pentru a fura din încrederea pe care Românii încă o au în acestea, profanând domenii esențiale ale comunității. Asta pentru că nimeni nu mai crede cu adevărat în noi, indiferent cum se numește partidul din care facem parte”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.