Proiectul de hotărâre pentru strategia de dezvoltare a zonei de nord a...

Proiectul de hotărâre pentru strategia de dezvoltare a zonei de nord a orașului, publicat de Primăria Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

Dezvoltarea orașului în zona de nord a fost unul dintre subiectele care au stârnit discuții aprinse în ultimii ani. Proiectul „Strategia de Dezvoltare Teritorială Urbană – Timișoara Nord” a fost în dezbatere publică, iar varianta finală a fost publicată pe primariatm.ro, urmând să fie supus la vot în consiliul local.

Conform comunicatului municipalității, printre obiectivele propuse în strategie se numără construcția a șase centre de cartier și șase școli în acest perimetru, amenajarea celei mai mari zone de recreere și sport din oraș, „înființarea a 21 de stații de transport în comun, introducerea utilităților, construcția de noi străzi de legătură și lărgirea bulevardelor care traversează acest nou cartier (de exemplu Calea Torontalului), extinderea rețelei de transport public și cea de piste pentru biciclete, construcția unui centru expozițional și de cercetare, construcția viitorului Medical City”.

„Să locuim aproape de principalele noastre activități de zi cu zi, nicio stradă fără copaci, niciun cvartal fără spații verzi, niciun cartier fără piste de biciclete, nicio dezvoltare urbană fără spații publice pentru toti, servicii publice și infrastructură coerentă sunt principiile pe care a fost gândită Strategia de dezvoltare urbană Timișoara Nord.


Este prima oară în istoria Timișoarei când se face o astfel de strategie, cu ajutorul căreia vom putea construi un cartier atractiv pentru toată lumea”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Zona vizată se întinde pe o suprafață de peste 1.000 de hectare, similară cu cea ocupată de comuna Dumbrăvița și este situată între Calea Aradului (la est), Grigore Alexandrescu/Ovidiu Balea/Aleea Viilor (la sud), calea ferată (la vest) și canalul Beregsău (la nord).

3 COMENTARII

  1. Si cu P.U.G. al Municipiului Timisoara, cum ramane ? Aceasta stratetgie este demna de atentia DNA ! Voi modificati din pix zone functionale fara sa respectati legea ! Cum modificati voi acele zone? Faceti o strategie ? In baza carei legi o strategie, si aceea facuta doar sa respecte anumite interese, poate fi folosita ca instrument urbanistic de proiectare ? De cand au venit la primarei, Fritz cu arhitectul-sef Almajan fac ce vor ei , de parca orasul asta este al lor si ei au voia sa faca orice. Sunteti un episod trist al istoriei acestui oras. Nu aveti nimic de-a face cu respecatrea legilor. Conform ziselor unui USR-ist , tot ce faceti este sa furati mai putin ca PSD si PNL. Atat ! DNA, sa vina sa va ia !

  2. Si asa, din pix, au rezolvat o problema care nu se putea rezolva altfel : au incalcat flagrant legea pentru a-si satisaface propriile interese. DNA cand vine sa ii ia pe Fritz si pe Almajan ? Consilierii locali isi dau seama ca incalca flagrang legea ? Timisoara nu are nici un PUG aprobat, asa ca aceasta strategie este doar o specual imobiliara patetic, indreptata spre a satisafce interesele unor mafioti din imobiliara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.