Promovare turistică pentru Buziaș, „Pe urmele împărătesei Sissi” FOTO

Promovare turistică pentru Buziaș, „Pe urmele împărătesei Sissi” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-353338389">

O nouă acțiune de promovare a stațiunii Buziaș – oraș în care se poate ajunge cu trenul sau cu mașina –  va avea loc mâine, 25 iunie, prin mai multe evenimente artistice care încep la ora 11:00, în parcul orașului, în cadrul proiectului de promovare turistică a Banatului de sud, de sud-vest, a Banatului Montan și a Clisurii Dunării de Caraș-Severin, derulat de asociația Meriam Med. Orașul Buziaș face parte din ruta națională cultural-turistică „Pe urmele împărătesei Sissi”, inițiată de ing. Dorin Bălteanu și Băile Herculane.

Programul cuprinde un moment de teatru legat de un fapt istoric, cel al nașterii colonadei în urma unei discuții dintre împăratul Franz Josef și împărăteasa Sissi, urmând ca perechea imperială să facă și o plimbare pe sub colonadă, în acompaniament de fanfară. Va avea loc și un spectacol de muzică populară susținut de Adrian Stanca, Ramona Gombos și Cornelia Lupulescu și dansuri tradiționale cu membrii ansamblului „Izvorașul”, iar la prânz una din cramele de pe dealul Silagiului va aștepta vizitatorii cu degustări de vin de Silagiu  și preparate locale, oferite de apicultori, crescători de porci din rasa mangalița și producători de pâine locali.

Tot mâine, de la aceeași oră, programul Banat Brunch continuă în satul Zorani care aparține de comuna Margina, unde are loc sărbătoarea lavandei, dar vizitatorii au parte și de pită coaptă în sporheit, de brânză proaspătă și de sirop și ceai de lavandă, din lanul cultivat în sat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.