Protecția Consumatorului a închis zona de mâncare gătită a unui mare magazin...

Protecția Consumatorului a închis zona de mâncare gătită a unui mare magazin din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-498095631">

Comisariatul Județean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiș a anunțat că în fiecare zi vor continua controalele pentru că „din păcate unii operatori economici nu au înțeles că mizeria și produsele expirate/depozitate incorect nu au nici o justificare!”

Astfel, astăzi inspectorii OPC au „vizitat” magazinul Kaufland de pe strada Gheorghe Lazăr, unde cele mai mari probleme au fost găsite la „zona grill”. Printre abaterile notate se numără „vitrine nefuncționale, neigienizate corespunzator, elemente desfăcute, părți lipsă, lapte cu ambalaj deteriorat”. Au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 45.000 lei și a fost decisă oprirea temporară a prestării serviciilor la zona grill.

CJPC nu face publice, în mod normal, numele firmelor sancționate, însă conducerea precizează că va începe să facă acest lucru în cazul abaterilor grave. „Nu am dat numele operatorilor sancționați întrucât scopul unor astfel de acțiuni constă în respectarea legilor, nu în falimentarea afacerilor. Siguranța și drepturile consumatorilor nu se negociază. Pe această cale dorim să se înțeleagă că așa nu se mai poate și vom începe să dăm și numele operatorilor la care constatăm abateri grave”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar șef adjunct CJPC Timiș.

CJPC a mai transmis că, pe langă activitatea curentă, „avem zilnic o echipă care merge exclusiv pe control operativ în zona de alimentație alimentație publică (restaurante, fast food, patiserii, supermarket)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.