Război în Ucraina, ziua 125. Un nou bilanţ al deceselor în urma...

Război în Ucraina, ziua 125. Un nou bilanţ al deceselor în urma atacului de la mall-ul din Kremenciuk UPDATE Lupte grele lângă Lisichansk

0
DISTRIBUIȚI

UPDATE Lupte grele se dau în apropiere de Lisichansk, în timp ce forțele rusești încearcă să încercuiască orașul cheie, anunță oficialii ucraineni, potrivit CNN.

Armata ucraineană a declarat că forțele sale au respins asalturile rusești în mai multe zone de-a lungul liniilor de front din regiunile Luhansk și Donețk, în timp ce luptele continuă în jurul orașului Lisichansk.

Serhii Hayday, șeful administrației militare din regiunea Luhansk, a declarat că rușii atacă orașul din direcțiile sud și sud-vest.

„Luptele sunt în desfășurare între Vovchoiarivka și rafinăria de petrol. Ei încearcă să blocheze orașul din această parte și să preia controlul asupra legăturii de transport cu regiunea Donețk”, a declarat Hayday marți.

Zona Vovchoiarivka, adiacentă autostrăzii principale, este punctul central al luptelor actuale. În cazul în care ucrainenii ar pierde această zonă, orașul Lisichansk ar fi practic înconjurat.

Hayday a mai spus că sunt distrugeri pe scară largă în Lisichansk din cauza bombardamentelor rusești de luni și a confirmat că opt persoane au fost ucise într-un atac cu rachete în timp ce stăteau la coadă la un rezervor de apă.

„Au existat multe pagube la clădirile înalte și la casele private pe 27 iunie.


Unele zone ale orașului au fost bombardate de mai multe ori”, a precizat șeful administrației militare din regiunea Luhansk.

Bilanțul atacului de la un centru comercial din orașul ucrainean Kremenciuk a crescut la 18 morți, anunță Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei.

Până în prezent s-a confirmat moartea a 18 persoane în urma atacului cu rachete de luni asupra unui centru comercial din Kremenciuk. Șeful administrației militare regionale Poltava, Dmytro Lunin, a confirmat și el acest număr.

Autoritățile locale spun că 440 de persoane din cadrul serviciilor de urgență lucrează la fața locului, inclusiv 14 psihologi aduși pentru a-i sprijini pe cei afectați.

Se crede că aproximativ 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial în momentul loviturii rusești. Pe lângă cei care au murit, mai sunt zeci de persoane care au fost rănite în urma atacului aerian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.