Război în Ucraina, ziua 109. Continuă luptele grele la Severodonețk UPDATE Atac...

Război în Ucraina, ziua 109. Continuă luptele grele la Severodonețk UPDATE Atac cu rachete asupra orașului Chortkiv, în vestul Ucrainei

0
DISTRIBUIȚI

UPDATE Un atac cu rachete asupra orașului Chortkiv din vestul Ucrainei a distrus parțial o instalație militară și a rănit 22 de persoane, a declarat guvernatorul regiunii Ternopil, citat de BBC.

Volodymyr Trush a declarat că patru rachete au lovit orașul noaptea trecută, avariind patru imobile cu apartamente.

Nu s-au înregistrat victime, dar 22 de persoane au fost transportate la spital cu răni, inclusiv un copil de 12 ani, a declarat Trush în cadrul unui briefing online.

El a adăugat că rachetele au fost lansate de pe o navă de război din Marea Neagră.

Aproximativ 10.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la invadarea țării de către Rusia în februarie, potrivit unui consilier militar al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.


El a adăugat că numărul zilnic al victimelor ucrainene era în jur de „200 până la 300 de morți”.

Ucraina deține controlul fabricii chimice Azot din Severodonețk, unde se adăpostesc sute de civili, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii, după ce un separatist susținut de Rusia a susținut că între 300 și 400 de luptători ucraineni au fost prinși acolo.

Bombardamentele rusești asupra uzinei chimice Azot din orașul ucrainean Severodonețk au provocat un incendiu puternic după o scurgere de ulei de radiator, a declarat sâmbătă guvernatorul din Luhansk, Serhiy Gaidai, conform Reuters.

Vorbind la televiziunea națională, Gaidai nu a precizat dacă incendiul de la uzină, unde se adăpostesc sute de civili, a fost stins. Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul.

Gaidai a declarat că se desfășoară lupte neîntrerupte în Severodonețk, un mic oraș din provincia Luhansk care a devenit punctul central al înaintării Rusiei în estul Ucrainei.

„Din nefericire, artileria inamicului pur și simplu demontează, etaj cu etaj, clădirile care sunt folosite ca adăposturi”, a declarat Gaidai.

Orașul se află pe malul estic al râului Siverski Doneț, al cărui nivel scăzut al apei face ca apărarea ucraineană să fie mai vulnerabilă la atacurile forțelor ruse care au încercat în repetate rânduri să treacă, a declarat Gaidai.

„Râul a scăzut cu aproximativ 3 metri, poate chiar mai mult, și, prin urmare, poate că vor exista încercări suplimentare de a traversa râul și de a forma o nouă enclavă”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.