Război în Ucraina, ziua 120. Reporteri fără frontiere: Trupele ruse au „executat...

Război în Ucraina, ziua 120. Reporteri fără frontiere: Trupele ruse au „executat cu sânge rece” un fotograf

0
DISTRIBUIȚI

Fotograful ucrainean Maksim Levin a fost „executat cu sânge rece”, alături de prietenul său Oleksiy Cernîșciov, de către forțele ruse, la nord de Kiev, la 13 martie, a declarat miercuri Reporteri fără frontiere (RSF) într-un raport de 16 pagini, conform Reuters.

„Dovezile împotriva forțelor rusești sunt copleșitoare”, a declarat grupul pentru libertatea presei.

Reuters nu a putut verifica în mod independent concluziile raportului.


Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Născut în 1981, Levin era un documentarist și contribuise ocazional la reportajele Reuters despre această țară din 2013. El a dispărut pe 13 martie, ziua în care RSF spune că a fost executat.

John Pullman, editorul-șef global al Reuters pentru imagini, a declarat despre Levin în aprilie: „Moartea sa este o pierdere uriașă pentru lumea jurnalismului. Gândurile noastre sunt alături de familia sa în aceste momente dificile”.

RSF a declarat că a examinat dovezile de la locul crimei, care includeau gloanțe și mașina incendiată a lui Levin, precum și fotografii făcute corpurilor lui Levin și Cernîșciov, atunci când au fost descoperite, pe 1 aprilie.

Raportul a precizat că poziția corpului lui Cernîșciov și alte dovezi indică faptul că este posibil ca acesta să fi fost ars de viu, iar Levin a fost probabil ucis de unul sau două focuri de armă de la mică distanță. Raportul a precizat că o fotografie a cadavrului său arată trei răni vizibile provocate de gloanțe.

RSF a adunat probe între 24 mai și 3 iunie.

Procurorii ucraineni spun că Levin a fost ucis de două focuri de armă de calibru mic trase de membri ai forțelor armate ale Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.