Teroarea țiganilor de pe bulevardul CD Loga. Geamuri sparte cu pietre și...

Teroarea țiganilor de pe bulevardul CD Loga. Geamuri sparte cu pietre și amenințări pentru membrii unui ONG care se ocupă de refugiați

6
DISTRIBUIȚI

Angajații Asociației LOGS au fost amenințați cu moartea, hărțuiți și atacați cu pietre de noii vecini de pe bulevardul C. D. Loga din Timișoara. Asociația a închiriat o casă pe bulevardul Loga, Nr. 54, iar joi, 2 iunie, a mutat mobila și echipamentul pentru a deschide „un centru comunitar destinat tinerilor, copiilor, refugiaților din Ucraina și altor categorii vulnerabile”.

Asociația a transmis că asistenții sociali „au fost așteptați de vecinii rromi, care le-au transmis că nu sunt bineveniți nici refugiații, nici asistenții sociali angajați ai LOGS și că își doresc clădirea, chiar dacă proprietara imobilului le-a refuzat vânzarea. Mai mult, angajații LOGS au fost amenințați cu moartea, cu «sânge» și «omor», și au fost împiedicați să intre în clădire. După ce au reușit până la urmă să intre, în primele ore de la mutare, o doamnă din curtea alăturată a început să arunce cu pietre în clădire. Asistenții sociali au sunat la 112. În curând, a ajuns la locul faptei un echipaj de poliție care a legitimat-o pe doamnă”.

Femeia le reproșa noilor chiriași că i-au stricat afacerea cu proprietara imobilului pe care voia să-l cumpere. Într-o conversație telefonică, vecina agresivă îi spune unei reprezentante a asociației că „nu vreau să te văd ciufulită și bătută pe aici, că ești o doamnă simpatică”, în timp ce încerca s-o convingă să accepte o chirie altundeva, la un „cumnat”.

A doua zi, vineri, atacurile cu pietre au continuat, fiind sparte geamurile clădirii.


Au fost sesizați polițiștii secției 1 prin două apeluri la 112. Ca urmare a celor constatate, s-a chemat o echipă de criminaliști și s-a depus o plângere penală pentru distrugere și tentativă de omor. Angajații LOGS au fost evacuați cu ajutorul polițiștilor.

„Este regretabil că am ajuns să fim atacați cu pietre de către vecinii casei pe care am închiriat-o legal. Colegii noștri au suferit atacuri de panică și a trebuit sa evacuăm clădirea. Contăm pe sprijinul Poliției pentru soluționarea problemei conform legii și sperăm ca astfel de acte să nu mai fie tolerate în Timișoara. Mandatul nostru este unul caritabil și suntem profund îngrijorați de aceste evenimente care nu fac cinste orașului nostru. Siguranța noastră și a beneficiarilor noștri este prioritară. De aceea sperăm ca autorii acestor hărțuiri, amenințări și atacuri să fie pedepsiți exemplar. Suntem în 2022 și astfel de fapte nu mai pot fi acceptate sau ascunse sub preș. Nu este normal să nu ne simțim în siguranță într-un oraș ca Timișoara”, a transmis Flavius Ilioni Loga, președintele Asociației LOGS.

Asociația LOGS coordonează, alături de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Centrul de Suport Timișoara pentru Ucraina și oferă de trei luni asistență complexă pentru refugiații din Ucraina. În noul centru închiriat pe strada Loga, asociația LOGS dorea să realizeze activități sociale și educaționale cu copii, consiliere și asistență psihologică.

IPJ Timiș a confirmat că în urma incidentelor a fost deschis un dosar penal pentru distrugere.

6 COMENTARII

  1. Timisoreni care inca va simtiti putem facem si noi o intalnire la adresa respectiva sa ii aratam doamnei de etnie Rroma ca avem si noi borcane,pietre,cutite si ce mai zice dansa sa ne scapam odata de jegurile astea de ciorii! Lasati un comm si putem merge cand vreti joi/vineri.ms

  2. Nu e avion dar zboară. Nu e pasăre,e cioară. Mulțumim primarului Ciuhandu pentru cartierul țigãnesc din mijlocul orașului. Daca eu vreau sa îmi fac gard din fer și turnulețe,primesc autorizațiile necesare de la autorități?!?! Nimic nu puteau să facă fără ajutorul corupților din primărie. Jeguri de bugetari.

  3. Politia este coruptă. De ce a deschis dosar doar pentru distrugere si nu si pentru atac asupra persoanelor? Se vede dovada ca Politia este mana în mana cu țiganii!

  4. Daca statul nu ii intreaba de unde au avut banii pentru case. Confiscat TOT. Astia nu au muncit nici macar o zi in viata lor. Apoi vin si fac pe victimele.

  5. Bine ca tot prostul se supune si le zice rromi, iar ei, pe geamurile caselor furate scriu „aici locuiesc tigani”…de ex, cladirea agresoarei, cladirea de str. Nemoianu 12, str. Col. Ion Enescu nr. 8, etc…bravos natiune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.