Șase oferte depuse pentru problematicul lot 2 din autostrada Lugoj – Deva,...

Șase oferte depuse pentru problematicul lot 2 din autostrada Lugoj – Deva, contract de peste 2,5 miliarde de lei

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că au fost depuse șase oferte pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru secțiunile E și D din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva, porțiune cu o lungime de 9,13 km. Este vorba de problematica porțiune cu „tunelurile de urși”.

„În cadrul acestui contract, câștigătorul va construi inclusiv 2,13 km de tunel forat compus din două galerii unidirecționale.
Pentru proiectul, cu o valoare maximă estimată de 2,593 miliarde lei (fără TVA), au depus oferte proiectanți și constructori din România, Grecia și Turcia.


Contractul – finanțat prin PNRR – prevede termene de maximum 11 luni pentru proiectare și de 34 de luni pentru execuție”, a transmis Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Cei șase ofertanți sunt:
1. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o.
2. AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.)
3. Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S.
4. Asocierea MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S – Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.
5. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI
6. Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva a dat mari bătăi de cap CNAIR. În 2017, ministrul Transporturilor de la aceea vreme Răzvan Cuc și directorul CNAIR, Ștefan Ioniță, au reziliat partial și unilateral contractul cu asocierea de firme care obținuse lucrarea. În 2020, statul român a pierdut la Curtea Internațională de Arbitraj procesul cu asocierea Salini Impregilo-Secol Spa și trebuie să plătească o sancțiune de 232.318.809,33 lei, plus o sumă uriașă drept cheltuieli de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.