SCM Politehnica a anunţat transferurile prin care speră să scape de emoţii...

SCM Politehnica a anunţat transferurile prin care speră să scape de emoţii anul viitor. Doi străini între noutăţile alb-violete

0
DISTRIBUIȚI

SCM Politehnica a scăpat de retrogradare în urma unui baraj la finele sezonului 2021-22 şi îşi schimbă uşor planurile pentru viitoarea ediţie a Ligii Zimbrilor. Clubul de handbal alb-violet mizează în continuare pe proprii tineri, campioni naţionali la juniori, dar presiunea rezultatelor a determinat conducerea să aducă şi străini cu experienţă. Printre cele cinci noutăţi anunţate azi se numără şi Filip Marjanovic, aflat la o revenire pe Bega, la fel ca Bogdan Baican. Un columbian şi alţi doi români mai tineri completează lista achiziţiilor.

„S-a dovedit a fi un sezon foarte greu pentru Poli Timişoara. Dar am reuşit, lucrând ca o echipă, atât staff, cât şi staff administrativ şi jucători, să o scoatem la capăt. Nu e un rezultat cu care să ne mândrim, acela să ajungem la baraj…”, a spus Ovidiu Durnea, managerul secţiei de handbal.

„Cred că a fost unul dintre cele mai grele sezoane din ultimii 15 ani. Pentru că transferul de la juniori la seniori e destul de greu. Noi în această vară am promovat şapte juniori la naţională. Am făcut transferurile pe care le-am putut face în buget… ştiam că va urma un sezon dificil. Doream rezultate de la început, nu s-a putut. Dar în partea a doua a sezonului echipa a arătat mai bine. Integrarea tinerilor s-a făcut progresiv. Ne-a fost foarte greu şi, drept urmare, în urma acestui sezon, ne-am dat seama unde avem probleme, lacune. Am încercat să facem transferuri. În limita plafonului salarial pe care îl avem. Raportat la calitate-preţ… Am renunţat la anumiţi jucători, le urez multă baftă in cariera, viaţa lor… sportul de performanţă nu poate funcţiona pe sentimentalisme… Sunt şi jucători care şi-au dorit o mărire de salar şi nu am putut să realizăm acest lucru.


Încercăm ca în sezonul viitor să nu ne mai batem la locurile de baraj sau din subsolul clasamentului. Sper să nu mai avem această problemă. Cred că Timişoara are cea mai bună generaţie care a terminat acum din istoria handbalului masculin, dublu campioni naţionali, o dată vicecampioni, campioni naţionali Divizia A, opt componenţi la naţional de tineret. Premisele formării unei echipe, dintre care mulţi din Timişoara, are cele mai multe şanse să se realizeze”, a spus şi Attila Horvath, „principalul” lui SCM Poli.

„Pe postul de extremă stângă, avem o revenire foarte bună. Unul dintre golgheterii campionatului – Filip Marjanovic. Pe baza statisticilor, am avut un punct deficitar pe extremă stângă. Am considerat că Marjanovic şi Moldovan, juniorul nostru, pot să ocupe cele două posturi pe extremă stângă”, a explicat Horvath readucerea sârbului în vârstă de 33 de ani, de la CSM Focşani. Acesta îl înlocuieşte practic pe Denis Neamţu, care a dezamăgit.

Celălalt străin e un inter stânga care a fost declarat cel mai bun jucător în Columbia în stagiunile 2017, -18 şi -19 – Santiago Mosquera Mayo, ultima dată la Wybrzeze Gdansk (Polonia).

La capitolul transferuri „interne” se numără: Benjamin-Sandor Szabo, inter stânga, 24 de ani, CSM Oradea. „Este cel mai bun jucător din liga a doua”, l-a caracterizat tehnicianul.

„Un alt post pe care noi am fost destul de deficitari”, a precizat acesta despre cealaltă revenire – Bogdan Baican (30 ani, HC Buzău).

În timp ce concurenţa în poartă va fi asigurată de un alt tânăr – Dan Andrei Lazăr (21 ani, Dinamo).

„Plafonarea salarială ne dă bătăi de cap în aducerea străinilor… Toţi, noi am fost acolo, noi ne asumăm locul”, a conchis Ovidiu Durnea despre rezultatele sub aşteptări din sezonul trecut la seniori.

SCM Poli s-a despărţit, în schimb, de cinci nume după finele sezonului: Răzvan Szopka, Cristian Tcaciuc (portari), extremele Denis Neamţu, Vencer Csog şi Robert Năstăsie.

Până la startul ediţiei viitoare timişorenii ar mai putea modifica lotul. Vestea bună e că veteranii Sadoveac şi Fenici mai au un an de contract. Clubul mai speră să aducă sponsori pentru a putea oferi salarii mai mari, în condiţiile în care nu se pot oferi unui handbalist bani de la buget peste salariul viceprimarului oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.