SCM Politehnica a prezentat trofeul de la juniori I: „Cea mai bună...

SCM Politehnica a prezentat trofeul de la juniori I: „Cea mai bună generaţie”. Antrenorul iberic al tinerilor nu rămâne

0
DISTRIBUIȚI

SCM Poli a avut un sezon greu la seniori, dar se poate lăuda că la nivel de juniori clubul a crescut. Alb-violeţii au fost atât campioni la tineret, cât şi la juniori I Valoare în stagiunea 2021-22. Ultimul trofeu a fost prezentat alături de artizanii performanţei completate în turneul final de la Bacău.

În mod inedit pentru România, la ultimele realizări a contribuit din plin un antrenor spaniol – Gonzalo Tajuelo.

„Ne-am dorit enorm de mult ca aceşti copii să termine cu un titlu de campioni. Tocmai de aceea am vorbit vara trecută cu Gonzalo. L-am cunoscut la acţiuni de lot, în care el a ajutat staff-ul pe partea de analiză video. Ştiam că lucrează în Spania, l-am rugat să vină, a venit. Consider că şi-a făcut treaba, vreau să-i felicit pentru tot ce au făcut la nivel de copii şi juniori”, a spus Atilla Horvath, tehnicianul seniorilor, care a beneficiat de asemenea de aportul tinerilor în lotul „mare”.

„Eu cred că a fost un sezon lung pentru toţi juniorii. Şapte au fost la seniori. Restul au făcut o muncă foarte bună… a fost un sezon aproape perfect, tot meritul pentru aceşti jucători, care au lucrat mult, au lucrat cu cap”, a adăugat antrenorul spaniol.

„Cifrele au fost foarte bune, atât la juniori, cât şi la Divizia A, unde am reuşit un sezon foarte bun, obţinând două remize cu Reşiţa, care a promovat direct… copiii s-au ridicat la cel mai înalt nivel, atât pe atac, cât şi pe apărare.


La turneul final s-au analizat atât portarii, cât şi echipele, ştiam ce fac toţi adversarii şi nu doar Suceava. Din prima zi în care am ajuns la Bacău am ştiut ce ne dorim, titlul şi medalia de aur”, a completat Alexandru Nae, videoanalist la SCM Poli.

„A fost un sezon în care am avut un parcurs perfect la juniori. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm campionatul şi rezultatul a fost pentru noi destul de aşteptat. Meritul e al întregii echipe şi staff, toţi ne-am adus aportul la acest rezultat, de care ne bucurăm foarte mult. Nu a fost o diferenţă foarte mare între noi şi celelalte echipe, dar indicaţiile tehnice şi tactice şi planul de joc, au făcut ca noi să jucăm bine în toate meciurile”, a spus şi Mircea Ulariu, căpitanul echipei.

„E cea mai bună generaţie pe care a avut-o Timişoara, atât la juniori I, cât şi la tineret”, a concluzionat Horvath.

La final Gonzalo Tajuelo Molina-Prados (28 ani), pe numele său complet, a anunţat că nu va rămâne la Timişoara după această stagiune. „Eu ştiam de acest lot, de cât a lucrat de bine Atilla Horvath în anii de dinainte. Când am venit am găsit un lot cu un nivel bun individual, în atac şi apărare. Munca staff-ului a fost la detalii, la tehnica individuală. La început a fost mai greu, dar jucătorii au înţeles ce le cerem şi în ideea asta e meritul lor… Experienţa mea în astfel de turnee e că în cinci zile se poate întâmpla orice. A jucat toată lumea, în rotaţie, cred că a fost cheia, pentru că în final am fost echipa mai proaspătă… Eu nu voi continua aici, dar Poli continuă cu un proiect foarte frumos şi sigur că în viitor jucătorii vor evolua la seniori, în prima ligă şi nu vor avea probleme. Nu ştiu unde voi merge”, a conchis ibericul.

Poli a câştigat titlul la juniori I pe 29 mai după o finală cu Suceava (scor 36-32).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.