Sebi Bârzeianu a susținut primul său concert solo: „De când am început...

Sebi Bârzeianu a susținut primul său concert solo: „De când am început să studiez chitara mai serios am fost fascinat de chitariști ca Steve Vai sau Joe Satriani“

0
DISTRIBUIȚI

Primul concert solo susținut de Sebi Bârzeianu, chitaristul trupei Phaser, desfășurat miercuri seara la Mononom a avut parte de aplauze furtunoase și o serie de surprize muzicale. Alături de el s-au aflat Radu Racz (bass) și Gore Teodorescu (tobe) iar pe lângă piesele sale care se vor regăsi pe albumul dicografic Perceptions of Time, publicul a savurat și alte momente interesante. Cireașa de pe tort a fost momentul în care publicul i-a cântat „La mulți ani!”, acest concert desfășurându-se chiar de ziua de naștere a artistului.

„Am început să ascult cu adevărat muzică în adolescență, dar cred că momentul cheie a fost când am primit o chitară cadou de ziua mea (acustică cu corzi de nylon, de la Reghin) și am început să iau primele lecții de la Vlady Săteanu și mai apoi de la Marius Pop. Pe atunci erau colegi de trupă iar eu mergeam cu ei la toate concertele, ajutam la soundcheck-uri, acordam chitarele – eram practic un roadie. La Oradea am activat în cateva trupe în liceu, dar nimic serios. În Timișoara cel mai mult am cântat cu SEP (Secret Evil Project, cu Reuben Christopher si Zaki Al-ani), dar și cu Sonatic (chitaristul lor a fost plecat din țară o perioadă mai lungă de timp, iar eu l-am înlocuit). Cu Phaser am început în 2014 și de atunci trupa a devenit o adevărată familie pentru mine, cu care am avut și pregătim în continuare proiecte foarte ambițioase“, a povestit Sebi despre începuturile sale ca muzician.

Motivația pentru care artistul a simțit nevoia să iasă în fața publicului cu un proiect solo a venit mai de demult, iar printre cei care au cântat alături de el s-au numărat Bogdan Racz, Carina Dumitru și Arnold Birta.

„De când am început să studiez chitara mai serios am fost fascinat de chitariști ca Steve Vai sau Joe Satriani și de albumele de chitară în general, așa că pot spune că ideea exista deja de pe atunci. Am descoperit pe parcurs multă muzică instrumentală și ideea de a compune în stilul ăsta a fost și o provocare personală pe care mi-am propus-o. Totuși, majoritatea pieselor au structura și liniile similare cu piesele «normale» cu voce, pentru că intenția a fost să creez un album care se adresează oricărui ascultător de muzică și nu doar celor pasionați de chitara electrică.Am fost surprins foarte plăcut de reacția publicului. Ni s-a cerut chiar și un bis, și cum nu aveam nimic pregătit (cum se mai procedeaza în general), am făcut un bis «de-adevăratelea» și am cântat încă o dată o piesă din playlist. Pentru un show mai variat și pentru că era și ziua mea mi-am permis să am și câteva momente surpriză. L-am avut pe Bogdan Racz cu care am cântat o piesă de la Sonatic și una de la Led Zeppelin.


Spre finalul concertului i-am avut și pe colegii mei din Phaser, Carina Dumitru și Arnold Birta, cu care am cântat o piesă de pe noul nostru album și un medley cu mai multe piese rock cu riff-uri bine cunoscute publicului“, spune el. .

În ceea ce privește data apariției acestui material discografic, artistul ne-a mărturisit că acesta va ajunge în atenția melomanilor după câteva single—uri programate pentru viitorul apropiat.

„Inițial am pregatit un demo cu 10 piese pe care le-am trimis celor de la Universal Music, iar ei au acceptat să susțină noul proiect. Totusi, la sugestia lor am decis sa lansam single-uri ușor distanțate în timp în loc de un disc întreg, astfel ca albumul complet va apărea abia la final. Din acest motiv e posibil sa mai apară mici schimbări, dar în principiu cele 10 piese inițiale vor fi cele care vor compune albumul. Productia, si bineinteles si bass-ul, sunt asigurate de Radu Racz. Tobele au fost trase de Gore Teodorescu, dar si de Arnold Birta (pe primele doua single-uri lansate). Artwork-ul este realizat de Andreea Muntean aka Dushky. Videoclipurile si pozele oficiale sunt realizate de George Miheș“, a mai adăugat el.

Foto: George Miheș

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.