Semnale costiere în valoare de 100.000 de euro, instalate pe malul Begăi...

Semnale costiere în valoare de 100.000 de euro, instalate pe malul Begăi pentru siguranța navigației până la frontiera cu Serbia

0
DISTRIBUIȚI

Regia Autonomă „Administrația Canalului Navigabil Bega” (ACNB) a anunțat noi măsuri pentru „asigurarea și îmbunătățirea condițiilor de navigație pe sectorul românesc al Canalului navigabil Bega, în lungime de 42,444 km”.

„Siguranța navigației și fluidizarea traficului naval pe tronsonul cuprins între Timișoara (Uzina Hidroelectrică Timișoara) și frontiera de stat cu Republica Serbia sunt principalele obiective ale Regiei Autonome «Administrația Canalului Navigabil Bega». În calitatea noastră de administraţie de cale navigabilă interioară, avem obligația să asigurăm semnalizarea costieră pe tronsonul amintit.


În vederea îndeplinirii acestui obiectiv extrem de important, au fost demarate, în cursul acestei luni, procedurile de achiziție publică a semnalizării costiere, fiind lansată și atribuită licitația, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice”, a transmis instituția.

Astfel, semnalizarea costieră necesară desfăşurării navigaţiei în condiţii de siguranţă va fi instalată în zona de siguranță a canalului navigabil Bega, începând cu luna iunie.

„Vor fi instalate marcaje kilometrice de la Uzina Hidroelectrică Timișoara până la granița cu Republica Serbia, în vederea creșterii siguranței navigației, în acest fel fiind foarte apropiată data reluării navigației spre țara vecină, în scop comercial și de agrement. În perioada următoare, vor fi instalate 268 de semnale costiere, care vor semnaliza poziția șenalului navigabil în raport cu malurile Canalului Bega. După instalare, indicatoarele vor servi drept puncte de reper pentru conducătorii ambarcațiunilor pe Bega, pentru ca traficul naval să se desfășoare în siguranță. Implementarea sistemului de semnalizare costieră va contribui la fluidizarea traficului naval și va conduce la siguranța navigației pe tronsonul navigabil al Canalului Bega”, mai spune comunicatul ACNB.

Contractul a fost încredințat prin cumpărare directă firmei SC GIROD Semnalizare Rutiera SRL, cu sediul în Ghiroda. Conform ghidului e-licitatie.ro, „cumpărările directe realizate în sistem au la bază cataloagele de repere definite de operatorii economici. Autoritatea contractantă (n.r. – în acest caz ACNB) poate iniția o achiziție directă prin alegerea unui produs din catalogul unui ofertant”. Valoarea acestui contract, conform datelor din SEAP, este de 448.907 de lei (90.836,93 euro), fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.