Sute de kilograme de droguri, aduse din Spania în România de o...

Sute de kilograme de droguri, aduse din Spania în România de o grupare din vestul țării UPDATE Cum acționa gruparea FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune de proporții a DIICOT în vestul țării – polițiștii de la „Crimă Organizată” au descins, ieri, în peste 20 de locații din Arad și Timiș. Vizată a fost o grupare specializată în traficul de droguri de risc și mare risc, specializarea fiind aducerea de cannabis din Spania. Rețeaua se folosea de firmele de curierat și de transport persoane pentru a muta drogurile dintr-o parte în alta a Europei. Conform primelor informații, gruparea de traficanți aducea în România, lunar, între 50 și 100 de kilograme de „iarbă”.

Ieri, traficanții au fost prinși în flagrant după ce au introdus în țară 12 kilograme de cannabis din Spania prin vama Nădlac. Au urmat 23 de percheziții, în urma cărora au fost descoperite alte droguri de risc și mare risc. În urma audierilor, au fost reținuți mai mulți suspecți.

UPDATE În urma punerii în aplicare a 25 de mandate de percheziție domiciliară în județul Arad, au fost descoperite cantitățile de 15,265 kilograme de canabis, șapte plante de canabis, 40,49 grame de amfetamină, 2 grame de speed, 0,5 grame de cocaină, opt cântare, trei grindere, un aparat de vidat şi pungi pentru vidare cu urme de substanţă, un pistol neletal Walter de 9 mm şi 26 cartuşe, precum și sumele de 9.310 euro, 73.348 de lei 200 de franci elvețieni și 100 de lire sterline.

Anchetatorii au descoperit că, în perioada ianuarie – iunie 2022, unul dintre inculpați, care și-a asumat poziția de lider, a iniţiat şi constituit împreună cu alte 22 de persoane un grup infracţional organizat, având ca scop săvârșirea infracţiunilor de trafic internaţional şi intern de droguri de risc şi de mare risc, grup care şi-a desfăşurat activitatea infracţională pe raza judeţului Arad.

„Liderul grupului infracțional a importat droguri din Spania, de la traficanţii locali de canabis, cocaină și ecstasy, plasând comenzile prin intermediul telefonului. De asemenea, acesta plătea drogurile şi se ocupa de organizarea transportului pe ruta Spania-România, folosind fie firme de coletărie, fie societăţi comerciale de transport persoane. Pentru a îngreuna descoperirea transporturilor, pachetele conţinând droguri erau disimulate în colete printre alte bunuri. Odată introduse ilegal în România, drogurile erau depozitate şi comercializate în judeţul Arad de ceilalţi inculpați”, a transmis DIICOT.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul SCCO Arad, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad – Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac, BCCO Timișoara, SCCO Caraș Severin, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad și Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală Bucureşti și Direcția de Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.