Thy Veils a lansat „Lina Luna”, o punte audio-vizuală între lumesc și...

Thy Veils a lansat „Lina Luna”, o punte audio-vizuală între lumesc și spiritul universal

0
DISTRIBUIȚI

Ansamblul de artă sincretică Thy Veils a lansat un nou single, „Lina Luna”, piesă ce va face parte de pe viitorul album „Next Forever”. Piesa este însoțită de un videoclip realizat în format 4k care reușește, alături de spectrul sonor, să creeze o vibrație aparte ce te absoarbe ca un vortex de trăiri.

„Lina Luna” este o versiune mai complexă a piesei „Luna” și vine să reformuleze componența proiectului Thy Veils prin introducerea artistei Maria Hojda. O voce ce se așează în cuprinsul artistic al ansamblului timișorean în deplin sens precum o inspirație. În prezența ei, piesa capătă acele profunzimi autentice întâlnite la doine, ceea ce conferă întregului peisaj sonor o nouă dimensiune. Se creează astfel o punte între lumesc și spiritul universal în care omul devine lumina ce se răsfrânge în cele două oglinzi ale vieții.

Compoziția geme de înțelesuri asemeni unui izvor de munte ce curge lin la căpătâiul neliniștii și freamătului interior.


Instrumentalul este murmurul în care vocea se oglindește asemeni gândului ce se înseninează la sânul naturii. „Lina Luna” este, practic, încă un indiciu care ne mai lămurește puțin despre ceea ce are să fie acest nou capitol pe care Thy Veils îl pregătește, și anume, „Next Forever”.

Daniel Dorobanțu, creatorul proiectului Thy Veils, declară în acest sens că „pentru «Lina Luna», precum și pentru întregul album, cea mai mare parte a cercetării în ceea ce privește producția s-a orientat către construirea unui univers sonor armonios și coerent, în care o densitate vie de sunete, ritmuri și idei muzicale interacționează și țes o tapiserie multidimensională de povești”.

Anul trecut, Thy Veils a lansat „The Vibrant Decennary”, un album ce cuprinde 16 ȋnregistrări live din perioada 2010-2020, care este al treilea material live oficial în discografia Thy Veils, după „Live in Elisabetin” (2014) și „Live at Gărâna Jazz Festival” (2017). Proiectul de studio Thy Veils a prins contur în 1995 la inițiativa lui Daniel Dorobanțu, artistul timișorean care între timp a lansat o serie de albume de studio sau live cât și lucrări de artă video, instalații și experimente multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.