Tinerii Politehnicii, puşi la treabă de cei ai Unirii Jimbolia. Bogdan Andone:...

Tinerii Politehnicii, puşi la treabă de cei ai Unirii Jimbolia. Bogdan Andone: „E important să vedem la ce nivel sunt”

0
DISTRIBUIȚI

Junii alb-violeţi au fost puşi serios la treabă de nou promovata în D-Timiş de la graniţă în această seară. Tinerii din prima parte testaţi de Bogdan Andone pentru Liga 2 au fost conduşi cu 3-1 la pauză, fapt care l-a nemulţumit pe tehnician. Mult mai bine s-au descurcat puştii Politehnicii Timişoara din repriza secundă, care au înscris de patru ori şi pe final au reuşit să învingă oaspetele Unirea Jimbolia.

Dacă la primul test, cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (scor 16-0), timişorenii au mizat şi pe seniori, cel puţin la început, astăzi doar trialistul Teodorescu (Bascov) a „stricat” media sub 19 ani a echipei. Nici oaspeţii nu au avut mulţi bătrâni şi au dat lovitura în primele 45 de minute prin jucătorii ei de viteză. Deşi mai mult s-au apărat, în minutul 15 cei din Jimbolia aveau 1-0 prin golul lui Daniel Cioată, şut din interiorul careului. A fost chiar 0-2 peste 20 de minute prin penalty-ul lui Robert Anton (35). Imediat o altă eroare a dus la un nou 11 metri, transformat de Carlos Butar. Dar la pauză avea să fie 1-3, căci după o nouă contră, Cioată (41) a recidivat.

Oaspeţii au mizat pe aceeaşi tactică după pauză, dar soluţia tinerilor de la gazde, aflaţi practic în probe pentru a prinde posturile Under în „B”, a venit prin jocul aerian la faze fixe. Cosmin Huminic, deja debutant în eşalonul secund, şi-a arătat calităţile aeriene în două ocazii (min. 60 şi 73), apoi Luchian Gologan, în min. 90 a făcut 4-3 dintr-o nouă lovitură de pedeapsă iar tabela a fost închisă de A. Marco, la ultima fază, cu o reluare din apropiere.

Pentru Politehnica mai urmează un test aparent uşor pe „Ştiinţa”, sâmbătă, cu Steaua Roşie Variaş, adică echipa care a pierdut promovarea în „D” în duelul cu Jimbolia.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Cuzmanovici – Bîrlovean, N. Popovici, A. Mada, Butar, Bakoș, Pureca, Mitre, Kuhn, Teodorescu, Grancea. Au mai intrat: Paleacu, Rusan şi A. Mada (repriza I); Cuzmanovici – Amariei, Bota, Huminic, M.


Mircea, Gașpar, Marco, Gologan, Boariu, Olariu, Erceanu. A mai intrat: Paleacu (repriza II).

Unirea Jimbolia (antrenor Avram Rusu): Matei – Gorgan, Dumitru, D. Cioată, Dițoiu, Bursuc, Bilich, A. Cănuci, R. Anton, Vînău, G. Sera. Au mai intrat: Marinică Waldi – L. Curea, Boldijar, D. Chistrugă, Borşan, Bubulici, An. Şerban, Custuriu, I. Pricop.

„E important să vedem la ce nivel sunt jucătorii noştri, jucătorii din academie, jucătorii tineri, plus câţiva copilaşi care au venit să-i vedem, pentru că am spus-o, o repet, ne vom baza sau vom încerca să ne bazăm pe viitor şi pe jucătorii tineri, crescuţi sau veniţi poate din alte academii sau şcoli de fotbal, care să fie jucătorii Politehnicii. Astăzi a fost un test pentru ei, echipa de seniori făcând un antrenament dublu, dimineaţă şi după-amiază, iar sâmbătă, la următorul meci amical vom juca în efectiv complet. Ne vom împărţi în două echipe. O parte dintre copii vor reveni la grupele lor din academie, o parte vor rămâne în continuare cu noi. Încă diferenţa de vârstă între copiii 2005-06 şi ce avem nevoie în acest an e destul de mare. Nu e bine să-i expunem nici pe ei. S-au mai antrenat cu noi, se vor mai antrena, vor rămâne tot timpul în vederile noastre. Vom merge la meciurile juniorilor când începe campionatul. Tot timpul porţile vor fi deschise să facă pasul spre echipa mare”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Am terminat sâmbătă campionatul şi încă mai aveam puţin tonus, euforia după promovare, şi ne-am aşteptat la un meci frumos. Băieţii erau foarte încântaţi că vom juca cu Poli şi nu am avut o presiune pe scor. În tot campionatul trebuia să câştigăm şi de aceea a fost o plăcere pentru ei şi cred că s-a văzut şi în jocul nostru. E util pentru că noi avem o echipă foarte tânără şi ei îşi doresc. Azi, Mera i-a observat pe cei doi, pe Cioată şi pe Robert Anton, dar încă mai au de învăţat. De aceea îi creştem şi vrem să facem, dacă e posibil, şi un protocol cu cei de la SSU Politehnica. La noi se lucrează, facem trei antrenamente pe săptămână, antrenamentele sunt antrenamente, nu suntem o echipă experimentată, muncim foarte mult şi de abia aşteptăm Liga 4. Obiectivul e sigur să ne menţinem şi restul e bonus… Mai încercăm să aducem câţiva jucători. Ne mai trebuie un jucător cu experienţă în centru. Elanul tineresc îi face foarte mult să greşească, nu realizează încă, mai avem multe lucruri de pus la punct. Băieţii şi astăzi au fost la lucru, şi-au făcut timp, au muncit, au stat în soare, dar ca la un copil mic cu o jucărie preferată, indiferent, chiar dacă nu au fost toţi cei de Liga 2, seniorii, dar meciul contează pentru ei, pentru dezvoltarea lor”, a spus şi Avram Rusu, „principalul” Unirii Jimbolia.

Bocşan, încă doi ani

În altă ordine de idei, alb-violeţii au anunţat azi prelungirea înţelegerii cu Cristian Bocşan (27 ani). Longilinul fundaş a semnat pe încă doi ani după ce sosise la club în decembrie 2020. El a contabilizat 27 de partide la Politehnica în campionatul Ligii 2 în această perioadă.

Reamintim că până acum alb-violeţii i-au transferat pe Răzvan Milea (Tunari), Silviu Pană (ex-Petrolul) şi Călin Jurj (CAO).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.