Un secol de la nașterea controversatului Pier Paolo Pasolini, marcat cu o...

Un secol de la nașterea controversatului Pier Paolo Pasolini, marcat cu o expoziție inedită la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național al Banatului vernisează sâmbătă, 4 iunie, de la ora 18:00, în mansarda B1 a bastionului Theresia, expoziția de fotografii „O privire spre viitor”, dedicată împlinirii a o sută de ani de la nașterea lui Pier Paolo Pasolini, care a fost realizată în parteneriat cu asociația Comitato Dante Alighieri din Timișoara, asociația culturală Fucina Italica Francesco Griselini din Timișoara, asociația culturală Cinemazero din Pordenone  și Fondazione Cineteca di Bologna. În cadrul expoziției vor avea loc și proiecții de film și videoclipuri inedite din viața lui Pasolini. În cadrul vernisajului, de la ora 19:30, va avea loc și proiecția filmului „Lazzaro Felice”, în regia lui Alice Rohrwacher, organizată în colaborare cu asociația „Ceau, Cinema”.

„Versatilitatea lui Pier Paolo Pasolini, pe de o parte, și schimbările sociale și economice prin care Timișoara a trecut în ultimele trei decenii, pe de altă parte, se întrepătrund într-un mod fascinant: Pasolini a fost scriitor, eseist, jurnalist, regizor, om politic angajat, un rafinat om de cultură, dar și un iubitor al fotbalului.


Era incomod, genial, vizionar. Timișoara este orașul în care amprenta multiculturalității se respiră la fiecare pas, și în care diversitatea etnică, cea culturală și cea confesională au creat numeroase interferențe culturale. Timișoara, orașul românesc, în care comunitățile germană, maghiară, sârbă, italiană, evreiască, bulgară, cehă, slovacă, ucraineană, turcă, tătară au învățat unele de la altele obiceiurile, limbile în care comunicau, tradițiile. Astăzi, Timișoara este locul unde își desfășoară activitatea numeroase companii străine, devenind un punct de referință pentru industria și agricultura naționale, precum și pentru sistemul de serviciile de înaltă calitate”, este de părere Mirela Boncea, președintele Asociației „Dante Alighieri”.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 31 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.