WePerform – Seri de muzică și teatru la Timișoara FOTO

WePerform – Seri de muzică și teatru la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Cea de-a doua ediție a proiectului „WePerform – Seri de muzică și teatru”, eveniment organizat de Fundația Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT a adus timișorenilor o serie de manifestări interesante.

În cadrul celor șapte evenimente derulate sub acest proiect miercuri seara în Piața Libertății a avut loc o reinterpretare a istoriei musicalului, în cadrul unui eveniment eclectic și atipic, ce a combinat duetele, terțele și ariile, cu o ofertă coregrafică în care baletul a intrat în dialog cu dansul contemporan. Printre momentele punctate cu acest prilej s-au numărat secvențe din „The Sound of Music”, „The spoon full of sugar”, „Fantoma de la Operă”, „I Feel Pretty – West Side Story” sau „Cocoșatul de la Notre Dame”.

Astăzi, vineri, 24 iunie, de la ora 20: în Parcul Dacia, are loc un spectacol intitulat „Comedia actorilor”, un teatru de improvizație realizat de către studenții din anul I – licență. Această reprezentație, ce stă sub semnul inspirației de moment, reprezintă modul în care tinerii actori interacționează cu publicul în scene de pantomimă, cu muzică și dans. Dincolo de actul artistic, piesa este văzută ca un pretext pentru deschiderea unui dialog despre importanța râsului în sănătatea societății, între studenții actori și studenți de la filosofie și psihologie. Dialogul precedă reprezentația actorilor și are ca punct de plecare cartea „Teoria râsului”, scrisă de Henri Bergson și va avea o serie de întrebări reper: Ce ne face să râdem? Este râsul un mijloc de interacțiune între oameni care nu se cunosc? Despre ce se poate râde? Se poate râde în vremuri triste? Coordonator: asist. univ. drd. Costa Tovarnisky și asist. univ. dr. Mirela Puia.

Toate spectacolele din cadrul „WePerform” sunt precedate de ateliere , în cadrul cărora atât copii, cât și adulți, vor avea posibilitatea de a intra în contact cu diferite instrumente muzicale, vor avea parte de un workshop de canto sau actorie, realizate de studenții și profesorii Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, sau vor putea picta alături de echipa Facultății de Arte și Design.

Ultimul eveniment din seria „WePerform – Seri de muzică și teatru“ va avea loc în data de 28 iunie în Parcul Carmen Sylva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.