Aglomeraţie la frontieră. Cel mai tranzitat punct de trecere, la granița de...

Aglomeraţie la frontieră. Cel mai tranzitat punct de trecere, la granița de vest

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-407025865">

Trafic intens la frontieră, în ultimele 24 de ore. Cel mai tranzitat punct de trecere a fost PTF Nădlac 2, unde traficul s-a dublat față de săptămâna trecută

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară.

În acest sens, au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport prin suplimentarea personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, precum și deschiderea suplimentară a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

De asemenea, reprezentanții ITPF Oradea, ITPF Sighetu Marmației și ITPF Giurgiu sunt în contact permanent cu autoritățile de frontieră din Ungaria și Bulgaria, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Astfel, vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 300.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 75.000 mijloace de transport.

PTF Nădlac II a fost cel tranzitat punct de trecere a frontierei, pe unde, în ultimele 24 de ore, aproximativ 90.500 de persoane (48.500 pe sensul de intrare și 42.000 pe cel de ieșire) au trecut frontiera (se lucrează pe opt artere pe sensul de intrare și opt artere pe cel de ieșire), constatându-se o creștere semnificativă față de data de 22.07.2022, când 38.500 de persoane au efectuat formalitățile de frontieră (23.500 pe sensul de intrare și 15.000 pe cel de ieșire).

Printre punctele de trecere a frontierei aglomerate în această perioadă menționăm și PTF Petea (județul Satu Mare), de la frontiera cu Ungaria (se lucrează pe cinci artere pe sensul de intrare și cinci artere pe cel de ieșire), dar și PTF Giurgiu (se lucrează pe cinci artere la intrare și cinci artere la ieșire) și PTF Vama Veche (județul Constanța), de la frontiera româno – bulgară (o arteră intrare și două artere pe ieșire).

Cetăţenii români şi străini care trec frontiera sunt sfătuiți să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaționale nouă puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la frontiera cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.