Alertă de călătorie de la MAE. Avertisment pentru românii care ajung în...

Alertă de călătorie de la MAE. Avertisment pentru românii care ajung în Slovenia

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Slovenia că există pericole majore din cauza incendiilor izbucnite în regiunea Kras, ca urmare a valului actual de caniculă.

Potrivit unui comunicat al MAE, incendiile au devastat o porțiune semnificativă de câmpie şi deal din regiunea vestică Kras, pentru stingerea lor fiind deja cooptați 1.000 de pompieri şi peste 260 de lucrători forestieri.

Forțele Armate ale Republicii Slovenia sunt, de asemenea, implicate în eforturile de stingere a incendiilor.

În prezent, se alocă resurse suplimentare pentru stingerea incendiilor şi crearea de coridoare de evacuare, prin cooptarea de detașamente noi de pompieri în zonele din vecinătatea satelor Opatje, Koritana Krasu, Hudi Log, Renče şi a oraşului Nova Gorica.

„Există temeri privind reizbucnirea incendiilor, ca urmare a intensificării vântului.


În plus, situaţia este defavorabilă şi ca urmare a deteriorării calităţii aerului în zonele afectate de fum, care s-au extins din zona Kras către regiunile Gorenska şi Slovenia Centrală. În regiunile de coastă există pericolul apariţiei problemelor respiratorii şi a iritaţiilor oculare”, transmite MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în R. Slovenia: +38640980068.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.