Aproape 15.000 de cazuri noi COVID în ultima săptămână, în România. Care...

Aproape 15.000 de cazuri noi COVID în ultima săptămână, în România. Care este situația în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 15.000 de cazuri noi COVID s-au înregistrat în ultima săptămână, în România, anunță ministrul Sănătății. Aproape 20% dintre acestea sunt reinfectări. 2.717 dintre acestea, adică aproape 20%, sunt reinfectări.

În spitale sunt internate 1.410 persoane. 225 dintre aceștia sunt copii. De asemenea, în ultima săptămână au fost înregistrate 33 de decese survenite în urma complicațiilor provocate de coronavirus.

Conform lui Rafila, la terapie intensivă sunt 86 de persoane, fiind ocupate aproape 5% din paturile ATI.


Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este la nivel național de 0,62 (față de 0,31 acum o săptămână).

Prefectura Timiș a anunțat că, în ultimele șapte zile, în județ au fost confirmate 658 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, din 3.707 teste efectuate (din care 2.465 teste rapide). Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultima săptămână la nivelul județului Timiș, 44 au vârsta sub 18 ani.

În această dimineață, în spitalele din județ erau internate 36 de persoane confirmate sau suspecte cu COVID 19, alți cinci pacienți COVID fiind internați la Terapie Intensivă. În ultimele șapte zile a fost raportat un deces survenit în urma complicațiilor provocate de coronavirus, ceea ce înseamnă că bilanțul pe Timiș ajunge la 2.043 de morți, de la începutul pandemiei.

DSP Timiș a anunțat astăzi că un focare este activ și se află în supraveghere epidemiologică, într-o secție a Spitalului Județean Timișoara, unde au fost înregistrate trei cazuri de infectare cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.