Aura Twarowska despre Academia de Artă „Lugoj Clasic”: „Ne propunem să venim...

Aura Twarowska despre Academia de Artă „Lugoj Clasic”: „Ne propunem să venim în întâmpinarea nevoilor actualizate ale tineriloŕ muzicieni“

0
DISTRIBUIȚI
Aura Twarowska

La inițativa și sub direcția artistică a mezzosopranei Aura Twarowska, Primăria Muncipiului Lugoj, Consiliul Local Lugoj și Asociația Enthousiasmos inaugurează în acest an Academia de Arte „Lugoj Clasic”.

Având o carieră apreciată la nivel internațional, Aura Twarowska a excelat de-a lungul timpului în arta cântului, susținândmai multe cursuri de perfecționareîn tehnicavocală. Câștigând experiență în calitate de Director Artistic al Concursurilor Internaționale de Canto „Sabin V. Drăgoi” și „Tiberiu Brediceanu” și devenind o bună cunoscătoare a nivelului artistic și al problemelor care apar în rândul tinerilor, renumita mezzosoprană s-a decis să răspundă nevoilor actualei generații de muzicieni prin înființarea Academiei de Arte. Proiectul se va desfășura în luna septembrie, în orașul străbătut de râul Timiș și va cuprinde specializările: canto, pian, vioară, violoncel și cor.

Academia de Arte „Lugoj Clasic” oferă masterclass-uri de canto cu Aura Twarowska – mezzosoprană, și Sorin Coliban – bas-bariton și Expresie corporală cu Marina Emandi – Tiron – regizor de operă.

Printre celelalte conferințe și prezentări se numără „Pregătire pentru comunicarea mass-media / dezinvoltură, imagine, dicție, concentrare, spontaneitate, siguranță de sine“ cu Claudia Robu, Producător TV, „Educație vestimentară“ cu designer Luciana Matei, „Lugojul, Florența Banatului – simbol al ecumenismului cultural“ cu prof.


dr. Constantin-Tufan Stan, muzicolog, „Fiziopatologie vocală / Igienă vocală“ cu dr. Daniela Mihailovici, medic ORL, „Masterclass pian – adresat elevilor Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” cu prof. univ. dr. habil. Manuela Iana Mihăilescu, și dr. Dragoș Mihăilescu – solist al Filarmonicii „Banatul” Timișoara, „Masterclass vioară, adresat elevilor Școlii Gimnaziale „Filaret Barbu” cu Lucian Petrila, Filarmonica „Banatul” Timișoara, „Masterclass violoncel“ cu Alexandra Guțu și „Cor de Copii“ cu prof. Claudia Crețiu. Prima ediție a cursurilor va avea loc pe parcursul lunii septembrie.

„Mă bucură enorm succesul și primirea caldă pe care a avut-o acest nou proiect al Asociației Enthusiasmos și a cărui conducere artistică o semnez. Profesioniști excepționali, din domeniile lor, au acceptat invitația mea de a forma o echipă. Împreună, ne propunem să venim în întâmpinarea nevoilor actualizate ale tineriloŕ muzicieni cu o paletă diversificată de discipline și tematici, să le împărtășim din știința și experiența noastră“, ne-a declarat Aura Twarowska.

Cei care doresc să se înscrie la masterclass-urile organizate trebuie să completeze formularul postat pe site-ul Academiei sau să sune la numărul de telefon: 0752677183.

„Pentru Masteraclass-urile de canto va avea loc o preselecție pe baza unei biografii a candidatului și o înregistrare audio sau video, de maximum cinci minute. Fiind anul în care Academia de Arte ia naștere, participanții beneficiază de sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Lugoj, participarea la Masterclass-uri fiind gratuită. Cazarea se află în sarcina celor care se înscriu”, au mai transmis organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.