Bilanț la final de sezon pentru Teatrul German de Stat din Timișoara....

Bilanț la final de sezon pentru Teatrul German de Stat din Timișoara. Când începe noua stagiune

0
DISTRIBUIȚI

După câțiva ani nefaști de care a avut parte teatrul german din Timișoara din cauza unor ambiții absurde ale fostei administrații municipale, nemeritate și lipsite de orice temei, cea de-a LXIX-a stagiune a acestuia s-a încheiat cu un bilanț mai mult decât mulțumitor. Publicului i-au fost oferite nu mai puțin de 56 de reprezentații, care au inclus șase premiere și două reluări, iar spectacolele teatrului s-au bucurat de recunoaștere națională și internațională, prin participarea în regim online la Festivalul Național de Teatru FNT din București cu spectacolul„Après Ski – Liniște aici sus!” și „V.I.P. – Very Isolated Person”, la Festivalul Off Europa din Leipzig  cu spectacolul „V.I.P. – Very Isolated Person” Live pe ZOOM și prin colaborarea cu TARTproduktion Stuttgart pentru realizarea spectacolului „Stage Identities”.

Teatrul a fost, de asemenea, partener sau gazdă pentru mai multe spectacole invitate: „Muntenii din Caldeirão” – exerciții de antropologie ficțională, „Pe treptele vântului” – un performance lirico-muzical cu poezii de Rolf Bossert, „The Last Raid of HumanKind”, un spectacol al trupei de dans contemporan „Contemporary Creative Dreamers” și „Sinergii. Interacțiuni stilistice”, spectacol al secției de actorie în limba germană a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul UVT. Ca de obicei, Teatrul German a susţinut generaţia tânără implicându-se în organizarea  ediției jubiliare a „Weekend-ului de teatru NiL & friends”, cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la înființarea trupei de teatru NiL a liceului „Nikolaus Lenau”.


În colaborare cu teatrul german, trupele de teatru NiL au participat de mai multe ori la festivaluri în Croația.

Teatrul a organizat și alte evenimente precum Artist Talk cu grupul Marginalii: „30 de ani mai târziu” și „Artist Talk. Oameni de vânzare”, cu istoricul Mădălin Hodor și regizoarea Carmen Lidia Vidu, alături de discuțiile cu publicul organizate cu ocazia diferitelor reprezentații ale teatrului german, reușind să readucă publicul aproape de acesta. Nu în ultimul rând, podcastul bilunar al teatrului, „Ne auzim până ne vedem”, a lansat 11 episoade pe care fiecare doritor le poate asculta.

Totodată, o mai veche solicitare a teatrului pentru amenajarea unui nou spațiu de spectacole, mai ales pentru opere contemporante și noi forme de teatru, începe să se concretizeze, în urma obținerii unui spațiu în cartierul Fabric, unde va fi amenajată o nouă sală.

Stagiunea 2022/2023 va începe în 28 august, în spații neconvenționale ale cartierului Fabric, cu premiera spectacolului „Orașul paralel” de Ștefan Peca, regizat de Ana Mărgineanu în colaborare cu asociația culturală „Diogene” și cu teatrul maghiar „Csiky Gergely”. După o pauză de cinci ani, Festivalul European de Teatru „Eurothalia” revine pe scena teatrului german în perioada 21-29 septembrie, cu ocazia celei de-a VIII-a ediții, care abordează tema „Confruntări”, iar în 28 octombrie este programată premiera spectacolului „Livada de vișini” de Anton Pavlovici Cehov, montată de regizorul invitat din Austria, Volker Schmidt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.