Bilanţul de weekend al poliţiştilor cărăşeni: 500 de amenzi, zeci de infracţiuni...

Bilanţul de weekend al poliţiştilor cărăşeni: 500 de amenzi, zeci de infracţiuni şi permise reţinute

0
DISTRIBUIȚI

Peste 230 de poliţişti cărășeni au acționat zilnic în weekend-ul trecut, inclusiv la un festival, pentru a preîntâmpina evenimente nedorite. „Captura” în amenzi nu a fost deloc mică, în urma raziilor efectuate s-au adunat peste 170.000 de lei din sancţiuni.

„Polițiștii, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri militari și specialiști antidrog au acționat la Balkan Fest Berzasca 2022 pentru ca evenimentul să se desfășoare fără incidente în ceea ce privește ordinea și siguranța publică”, se arată în comunicatul poliţiei. În cele trei zile nu au fost înregistrate evenimente deosebite cu privire la nerespectarea legii.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, polițiștii au desfășurat 59 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost aplicate 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 170.000 de lei.

În urma abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 40 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.


De asemenea, prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112 au fost primite în această perioadă, 151 de solicitări, la care polițiștii au intervenit cu operativitate.

Totodată, au fost înregistrate 36 de infracțiuni, dintre care şapte infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Într-unul dintre cazuri, în noaptea de 16 spre 17 iulie, la ora 2.20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș au oprit pentru control, pe Calea Timișoarei, un autoturism condus de un bărbat din Caransebeș. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.