Cinci oferte depuse pentru reabilitarea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara

Cinci oferte depuse pentru reabilitarea Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că astăzi au fost deschise ofertele depuse în licitația pentru proiectul „Reabilitare fațade, acoperiș și tâmplărie la Liceul Pedagogic «Carmen Sylva»”. Licitația a fost reluată după reactulizarea valorii totale a devizului investiției, în funcție de prețurile în creștere din domeniul construcțiilor. Din șapte înscrieri inițiale la anunțul de licitație, cinci firme au depus oferte pentru la licitația lansată de Primăria Municipiului Timișoara pentru lucrările de execuție aferente proiectului.

„Clădirea este monument istoric și, ca urmare, se va urmări tratarea cu deosebită atenție a detaliilor arhitecturale.


Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, cu materiale adaptate substanței construite istorice, iar tâmplăria exterioară va fi restaurată folosind același tip de material ca și cel existent. Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi ignifugată. Se va interveni și asupra structurii clădirii acolo unde este necesar”, a transmis Primăria Timișoara.

Conform municipalității, clădirea ridicată în 1903 nu este conformă, în acest moment, cerințelor de eficiență energetică. Reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va avea ca efect economii operaționale de aproximativ 390.000 lei în fiecare an. Astfel, costurile investiției vor fi acoperite în 15 ani, așa cum rezultă din concluziile documentației aferente lucrărilor. Calculele au la bază costurile pentru energie, raportate la anul 2020.

Cele cinci oferte vor intra în evaluare pentru selectarea firmei executante a lucrărilor. Valoarea estimată pentru contractul de execuție este de 6.488.745,13 lei (fără TVA), reactualizată conform prețurilor actuale din piața construcțiilor și aprobată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni din momentul semnării contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.