Descătuşare la ultima verificare pentru Politehnica, pe seama Aurului Brad. Bogdan Andone:...

Descătuşare la ultima verificare pentru Politehnica, pe seama Aurului Brad. Bogdan Andone: „Mai avem de muncă”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica nu a avut multe reuşite în testele verii, dar s-a descătuşat în ultima verificare înainte de startul campionatului. Alb-violeţii s-au impus cu 7-0 (1-0) în faţa divizionarei C Aurul Brad, care a rezistat destul de bine doar în prima parte a întâlnirii. În ciuda scorului, Bogdan Andone a subliniat la final că mai este cale lungă până ca echipa să joace aşa cum doreşte el şi toţi din jurul bănăţenilor.

Timişorenii au avut iniţiativa, aşa cum era de aşteptat, dar şi-au trecut în cont mai întâi multe ocazii irosite. Prin Benzar, Bîrnoi şi Pană, ultimul cu un şut la încheietura barelor. Primii doi au conlucrat la singura reuşită a primei reprize. Bîrnoi i-a pasat în spate lui Daniel Benzar, care a înscris cu un şut pe jos. În partea a doua tot „Benzi” a marcat pentru 2-0, direct din lovitură liberă (52). Apoi Gologan (63) a mărit scorul cu o acţiune personală. Ignea (77) a făcut 4-0 la o fază la care mai întâi arbitrul a dictat henţ, mingea fiind reluată de mijlocş cu bărbia din apropierea barei. Tânărul Ionuţ Bătănaşi a driblat şi portarul la următoarele două goluri (83 şi 85) iar africanul Aymar Meleke a închis tabela tot singur cu portarul.

Politehnica va juca peste o săptămână în aceeaşi locaţie, pe „Ştiinţa”, Unirea Constanţa, dar de această dată va fi pe puncte – primul joc din noul sezon al Ligii 2.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Murariu (60, Isvoranu) – D. Radu (66, Jurj), Germinio (66, M. Andone), Tsvetkov (66, Ignea), Taub (66, Oanea), Plantak (66, Zaluschi), Pană (66, Bătănaşi), Bakoş (46, Gologan), Bîrnoi (66, A. Meleke), Mudrazija (46, Milea), Benzar (54, Bryneus).

Aurul Brad (antrenor Ioan Petcu): Raț – Leucian, Șoit, Lup, Talpaș, Pașca, Leaha, Bostan, Dărăban, Tecsi, I. Filipaș. Au mai intrat: R. Filipaș, Achim, Dumitraș, Aprotosoaie și Stănilă.


„Important a fost antrenamentul, ritmul, pe care am încercat să-l impunem, nu neapărat scorul. E important că s-au dat goluri, e foarte important că s-a marcat, dar am spus şi săptămâna trecută, mai avem mult de muncă. Mai avem de muncă la relaţiile de joc, jucătorii să se cunoască mai bine între ei, să se simtă mai bine între ei. În repriza a doua lucrurile s-au legat ceva mai bine pentru că majoritatea jucătorilor au fost români. Se cunoşteau între ei. Chiar dacă şi adversarul a căzut puţin din punct de vedere fizic, dar fiind mai mulţi jucători români, mai mulţi care au jucat împreună, a fost puţin mai simplu ca joc. Încă avem nevoie de timp, asta e clar”, a declarat la final Bogdan Andone.

Byrneus, de pe Calea Lipovei, în Centru

La acest joc Andone a mizat şi pe suedezul Oliver Bryneus (23 ani), mijlocaş stânga/atacant care s-a pregătit vara asta şi cu Dumbrăviţa.

„O să mă gândesc astăzi-mâine să luăm o decizie, pentru că intrăm în ultima săptămână şi nu-mi place să am jucători în teste, urăsc lucrul acesta. Din păcate am ajuns până în ultima săptămână a presezonului şi de luni vreau să am lotul care va fi pentru sezonul viitor 100%, fără jucători în teste sau în probe (…) Sper ca în cazul în care nu reuşim să găsim ceea ce ne dorim, să reuşim să ne adaptăm cumva cu jucătorii pe care-i avem în cadrul grupului şi dacă nu vom găsi clasicul nouar pe care ni-l dorim, să încercăm să reprofilăm jucători pe care-i avem sau jucători cu profil ofensiv, să suplinească lipsa acestui nouar cel puţin până în perioada de iarnă. Nu vreau să iau jucători în mijlocul campionatului, pentru că nu ştiu nivelul lor de pregătire, până se adaptează, mai ales dacă e vorba de jucători extracomunitari, unde am avut mai multe soluţii, dar ştim foarte bine că durează foarte mult cu actele…”, a concluzionat Andone.

„În primul rând, pentru că suntem într-o perioadă de pregătire, campionatul la Liga 3 începe mai târziu, suntem într-o perioadă în care ne încărcăm bateriile, cum se zice, şi după un drum de la Brad până aici e foarte greu să faci faţă, mai ales unei echipe superioare… Asta nu e scuza principală. De două săptămâni am reluat pregătirea şi sunt încă jucători pe care trebuie să-i aducem, nu e încă clarificată situaţia contractuală a lor, dar sperăm să aducem cel puţin trei-patru jucători, care să ne întărească şi ca valoare şi numeric. Confirmat deocamdată e doar un junior de la CFR Simeria – Bostan. Şi nu vreau să mai dau nume, pentru că nu e sigur… A fost un sezon în care am început foarte slab, după care, cu o pregătire bună în iarnă şi acumularea unei experienţe cât de cât, am reuşit în play-out să avem un parcurs foarte bun, din zece meciuri să câştigăm opt. Am reuşit să evităm retrogradarea. Anul acesta sper să fie mai bine. Acum nu ştim încă nici componenţa seriilor, cunoaştem destul de bine echipele care au fost în Seria a 7-a, unde am jucat. În funcţie de în ce serie vom juca ne vom da seama şi care va fi viaţa noastră”, a spus şi Ioan Petcu, tehnicianul hunedorenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.