DNA lovește în mafia din Primăria Timișoara – percheziție la un personaj...

DNA lovește în mafia din Primăria Timișoara – percheziție la un personaj cheie al administrației Robu UPDATE 1 Prima reacție a fostului primar

4
DISTRIBUIȚI

DNA Timișoara a declanșat, în această dimineață, o operațiune care vizează un personaj cheie al administrației condusă de Nicolae Robu. Procurorii și poliţiștii anticorupție percheziționează locuința lui Florin Răvășilă, fostul șef al Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse I Est.. Acesta a fost unul dintre oamenii de încredere ai fostului primar Nicolae Robu, având sprijinul politic și administrativ al acestuia.

În 2020, a apărut o înregistrare audio în care Răvășilă și patronul de la o firmă funerară discutau de o șpagă de 40.000 euro, primită de la Casa Funerară Octavian, care se ocupă de acțiunile de îngrijire a cimitirelor din Calea Șagului și Rusu Șirianu. După ce a fost făcută publică înregistrarea, primarul Robu i-a retras lui Răvășilă dreptul de semnătură. Ulterior, după venirea noii administrații, Răvășilă s-a transferat pe o poziție de execuție la Poliția Locală Timișoara.

Înregistrarea a fost depusă la DNA de un fost asociat al firmei care a dat șpaga și au fost începute investigațiile.


Pe lângă locuința lui Răvășilă, anchetatorii fac percheziții și la sediul casei funerare și la domiciliul patronului. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Fostul primar Nicolae Robu a reacționat la scurt timp după publicarea articolului, susținând că ancheta a pornit, de fapt, de la sesizarea sa. ”Subsemnatul i-am retras d-lui Răvășilă dreptul la semnătură NU după ce în presă s-ar fi făcut publică vreo înregistrare, cum se susține în articol, ci DE ÎNDATĂ ce mi-a fost dat de către o anumită persoană un stick cu câteva înregistrări al căror conținut nu-l pot dezvălui, dată fiind ancheta în desfășurare, Înregistrările primite le-am depus la DNA tocmai subsemnatul, în acord cu atenționările făcute repetat în ședințe și în conferințe de presă că dacă vreun colaborator îmi trezește suspiciuni de incorectitudine, eu însumi voi sesiza DNA-ul. Asta pt că eu sunt un om cinstit, ultracinstit și nu admit ca în zona mea de răspunderi să fie cineva altfel!”, a scris Robu. Fostul primar susține că Dominic Fritz i-a redat dreptul de semnătură lui Răvășilă până când acesta s-a transferat la Poliția Locală.

4 COMENTARII

  1. DNA loveşte pe naiba. Nu se atinge de primăria Timişoara. În acest caz au depus denunţuri oamenii, ei nu au prins şi nu au urmărit pe nimeni din Primărie. Este ştiut că astfel de şpăgi se învârt în Primărie şi DNA ŞI SRI SE FACE CĂ NU VEDE DE 32 DE ANI!!! Cum credeţi că se fac blocuri ilegal în Timişoara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.