Doi elevi din Timişoara şi Hunedoara, medaliaţi cu aur la Olimpiada Internaţională...

Doi elevi din Timişoara şi Hunedoara, medaliaţi cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa, la secţiunea juniori

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ministerul Educației – România / Facebook

România a câștigat în total șapte medalii la a șaptea ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa (EGeo): trei de aur, una de argint și trei de bronz. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis felicitări câștigătorilor. Andreea Șoie (clasa a IX-a, la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) și Vlad-Luca Orșa (clasa a X-a la Colegiul Național „Constantin D. Loga” din Timișoara) s-au impus la secţiunea destinată juniorilor!

Bilanțul participării loturilor olimpice de geografie (juniori și seniori) la a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa (EGeo) este de șapte medalii (patru medalii la juniori și trei medalii la seniori).

În secțiunea rezervată juniorilor, s-au impus Andreea Șoie (clasa a IX-a, la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) și Vlad-Luca Orșa (clasa a X-a la Colegiul Național „Constantin D. Loga” din Timișoara), care au câștigat medalii de aur. Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești) a câștigat medalie de argint și Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a la Colegiul National „Gh.


M. Murgoci” din Brăila) a câștigat medalie de bronz.

În competiția seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași) a obținut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) și Andrei Ionescu (clasa a X-a la Complexul Educațional „Lauder-Reut” din București) au intrat în posesia unor medalii de bronz. Din echipa de seniori a făcut parte și Matei Mirea (clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București).

Loturile României au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) și Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare și Examinare) și Sebastian FLorescu (ISJ Argeș).

Ediția din acest an s-a desfășurat online (24 – 30 iunie) și a implicat participarea a 118 elevi din 11 țări. Olimpicii români au susținut pobele la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărți, punerea în relație a unor elemente geografice, calcul și aplicabilitate în spațiul geografic) şi o probă multimedia.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a felicitat pe elevi și pe dascăli.

„Transmit felicitări loturilor olimpice de geografie (juniori și seniori) pentru palmaresul reușit la Olimpiada de Geografie pentru Europa (#EGeo) 2022: 7 medalii (dintre care trei de aur, o medalie de argint și alte trei medalii de bronz). Felicit, în același timp, cadrele didactice care i-au pregătit și susținut deopotrivă în stagiile de antrenament și în unitățile de învățământ în care studiază, precum și părinții care sunt alături de ei zi de zi. Vă apreciez și sunt mândru de rezultatele voastre, prin care demonstrați că, indiferent de formatul concursurilor, cu prezență fizică sau online (cazul ediției din acest an) există continuitate în performanță”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.