A fost anunțată data la care se lansează oficial Timișoara – Capitală...

A fost anunțată data la care se lansează oficial Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a comunicat, după o întâlnire cu mai mulți operatori culturali și cu echipa curatorială Timișoara 2023, momentul lansării oficiale al Capitalei Culturale Europene: weekendul 17-19 februarie.

„Am anunțat aseară, la întâlnirea cu operatorii culturali și echipa curatorială Timișoara 2023, data evenimentului oficial de lansare a Capitalei Culturale Europene: 17-19 februarie 2023. Evenimentele culturale premergătoare Capitalei Culturale au început deja.


Anul acesta, prin Centrul de Proiecte Timișoara am încheiat contracte de finanțare cu sectorul cultural independent pentru evenimente culturale de aproape 11 milioane de lei. Această finanțare înseamnă: peste 1.800 de artiști și operatori culturali implicați, 55 de artiști în rezidențe, 329 de evenimente și producții locale, peste 1.300 de voluntari incluși în proiecte, precum și colaborări cu operatori și instituții din 26 de țări europene. Toată această mobilizare de forțe și de resurse trebuie să aibă un impact în comunitate. Să facă o schimbare în bine. Fiecare leu pe care îl investim în cultură trebuie să aducă o creștere a calității vieții pentru cât mai mulți membri ai comunității”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Acesta a menționat că va avea întâlniri cu ambasadori din mai multe țări, în scopul promovării TM 2023. „Până atunci, urmează un program intens de promovare. Chiar mâine voi fi la București la o întâlnire cu peste 20 de ambasadori din țări ale Uniunii Europene și nu numai care doresc să contribuie la promovarea Timișoarei și a Capitalei Culturale în țările lor. Este un efort diplomatic fără precedent în istoria orașului nostru, pe măsura titlului european pe care îl deținem”, mai spune mesajul edilului-șef.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.