Fostul director de la Piețe SA, Ioan Nasleu, condamnare definitivă pentru șantajarea...

Fostul director de la Piețe SA, Ioan Nasleu, condamnare definitivă pentru șantajarea editorului șef al PRESSALERT.ro

1
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a dat, astăzi, sentința definitivă în dosarul în care Ioan Nasleu, fostul director de la Piețe SA și fost consilier personal al lui Nicolae Robu, a fost trimis în judecată  pentru mai multe infracțiuni. „Fratele” interlopului Lucian Boncu a fost acuzat de șantajarea editorului șef al PRESSALERT.ro, Dragoș Boța, și a Iuliei Ardelean (fostă Boța), directorul debanat.ro. Nasleu a trimis un mesaj de amenințare cu publicarea unei pretinse înregistrări video care ar pune-o într-o lumină proastă pe aceasta și a cerut ca publicațiile acestora să nu mai continue dezvăluirile despre ilegalitățile sale. De asemenea, Nasleu a fost acuzat și că i-a șantajat pe doi angajați de la Piețe SA, încercând să-i determine să demisioneze, altfel va da familiilor pretinse înregistrări care ar fi dovedit o pretinsă relație.

Fostul om de încredere al lui Nicolae Robu a fost acuzat și de faptul că a semnat în fals o adeverință prin care susținea că Laura Aștileanu, noua sa „cucerire”, este colaboratoare a Piețe SA ca să poată să vină la Timișoara în plină stare de urgență, după ce a trimis la București mașina firmei să o aducă. În timpul procesului, acuzația de fals material în înscrisuri sub semnătură privată a fost schimbată în fals material în înscrisuri oficiale și complicitate la uz de fals.

Judecătoria Timișoara l-a achitat, în primă instanță, pe Nasleu pentru cele două infracțiuni de șantaj legate de angajații de la Piețe și l-a găsit vinovat de săvârșirea celorlalte acuzații, fiind condamnat la 2 ani 8 luni şi 20 zile închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu termen de încercare de patru ani. De asemenea, Nasleu a fost condamnat să plătească daune morale de 10.000 euro jurnalistului Dragoș Boța și de 15.000 euro către Iulia Ardelean.


De asemenea, inculpatul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la una dintre următoarele două instituţii: Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiș sau a STP Timişoara. Judecătoria Timișoara a motivat că Nasleu a primit pedepse mai mici decât a meritat, considerând că nu trebuie să ajungă în închisoare, fiind suficientă o pedeapsă cu suspendare.

Părțile au contestat sentința, apelurile fiind judecate de către Curtea de Apel Timișoara. Astăzi, instanța, după mai multe amânări de pronunțare, a decis să mențină sentința dată de Judecătoria Timișoara atât în privința pedepsei, cât și a despăgubirilor. Singurul lucru admis la solicitarea procurorilor a fost anularea adeverinței semnată în fals de Nasleu pentru Laura Aștileanu.

„Justiția a stabilit astăzi, definitiv, că Ioan Nasleu, «fratele» interlopului Lucian Boncu este un infractor. Este încă o confirmare a presiunilor uriașe făcute de-a lungul anilor de mafia din Timișoara pentru a-mi închide gura și a pune capăt investigațiilor. Niciodată nu voi ceda unor astfel de tactici și nu voi negocia adevărul. Am avut încă o dată dreptate și justiția a confirmat că fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a protejat și promovat un brav membru al lumii interlope. Nimeni nu este mai presus de lege și asta ar trebui să înțeleagă toți cei care sunt vremelnic pe o funcție publică. Dincolo de condamnare, cred că este un bun semnal dat și jurnaliștilor din România să nu cedeze și să-și facă datoria față de public”, a declarat Dragoș Boța, editorul șef al PRESSALERT.ro.

1 COMENTARIU

  1. Pai na…a picat papagalu ….pe inf date de ai lui din sat.
    Oricum era prea figurant.
    Și a picat și primaru…daca nu a văzut prostu de lângă el.
    …si am auzit ca nici nu are cu ce…!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.