Fritz, anunţ de pe şantierul Pasajului Solventul: „Construim o a 8-a arteră...

Fritz, anunţ de pe şantierul Pasajului Solventul: „Construim o a 8-a arteră radială în Timișoara”

2
DISTRIBUIȚI

 

Aflat astăzi în vizită pe şantierul Pasajului Solventul şi cel al noului pod peste Bega din zonă, primarul Dominic Fritz a anunţat că se doreşte construcţia celei de a opta radiale a Timişoarei.

„O veste importantă este că vrem să construim o a 8-a arteră radială în Timișoara, care se va extinde de la strada Gării și va face conexiunea cu Centura de Vest a Timișoarei.


Urmează în curând să lansăm licitația pentru proiectare, faza SF, primul pas pentru a transforma această idee în realitate. Am reușit să asigurăm și finanțarea pentru o bucată din radială prin CNAIR și le mulțumesc pentru sprijin.

Cu lucrarea de pasaj și pod vom reuși să închidem inelul 4 vest și să avem un coridor de mobilitate cu toate modalitățile de transport disponibile: tramvai, bicicletă, pietonal și auto.

Constructorul italian, SPIC, lucrează la pereții mulați și la forajele pentru pilonii pentru pasaj, lucrări care pregătesc subtraversarea liniilor de tren pe o lungime de aproximativ 87 de metri.

Acum asigurăm finanțarea integral din bugetul local, dar am depus o cerere de finanțare prin programul Anghel Saligny la finalul anului trecut. Așteptăm răspuns și sperăm că vom găsi susținere la București pentru finanțarea acestui proiect”, a anunţat Fritz pe pagina sa de Facebook.

2 COMENTARII

  1. Primarul a anuntat a opta artera radiala, iar articolul vorbeste despre al optulea inel. Sunt lucruri diferite. inelul e un cerc, artera radiala e raza cercului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.