Levi Molnar despre recitalurile formației Burning Blues Band: „Vrem să cântăm piese...

Levi Molnar despre recitalurile formației Burning Blues Band: „Vrem să cântăm piese blues mai «power»“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Tușnad Gastro Blues Fest

Scena muzicală timișoreană a avut parte de-a lungul anilor de o efervescență aparte, iar una din formațiile care a marcat cât se poate de interesant peisajul timișorean a fost Survolaj. Membrii trupei s-au reunit în luna martie a acestui an, la Manufactura, cu ocazia unei audiții, evenimentul marcând 30 de ani de la înregistrarea primului album al trupei.

Doi dintre foștii membri Survolaj, Levi Molnar și Zsolt Szabo au susținut în acest an câteva concerte – alături de Bogy Nagy și Ștefan Czifrak – sub misterioasa denumire de Burning Blues Band, cel mai recent recital al lor desfășurându-se recent în cadrul festivalului Tușnad Gastro Blues Fest.

„Burning Blues Band este de fapt o continuare a trupei Crossroads. Am ales o altă denumire deoarece a mai apărut o trupă cu același nume în București și decât să ne certăm… am zis că schimbăm noi numele.


Formula asta există încă de prin anii 2000 în care cântam Zsolt și eu cu Bogy la voce și Pista la bass. Deci e o combinație… eu și Zsolt din Survolaj și Pisti și Bogy din Burning Table. Numele e inspirat din Burning Table fiindcă suntem aceeași membri. După cum spune și numele …vrem să cântăm piese blues mai «power», gen Allman Brothers, Cactus, Jimi Hendrix în variante rearanjate de Steve Lukather și tot felul de blues-uri clasice“, a spus Levi Molnar.

Formația Burning Blues Band va susține un concert în cadrul ediției de toamnă a festivalului Urban Blues Fest, care va avea loc la București în perioada 14 – 16 octombrie la The Pub. În ceea ce privește existența formațiilor Survolaj și Burning Table, Levi ne-a lămurit că acestea își continuă drumul…

„Mai există și Survolaj și Burning Table… cât trăim. Cu Burning Table vom avea un concert în data de 17 iulie la Timișoara și cu Survolaj vom avea apariții pe viitor. Piese proprii cu Burning Blues Band nu plănuim să facem cu toate că avem două piese de mai demult din vremea de când și Joe Gaspar colabora cu noi“, spune artistul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.