Meteorologii anunță prăpădul în următoarele patru săptămâni. Directorul ANM, anunț important pentru...

Meteorologii anunță prăpădul în următoarele patru săptămâni. Directorul ANM, anunț important pentru acest sfârșit de săptămână

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1786616006">

Ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice, iar duminică avertizarea Cod portocaliu de caniculă va fi extinsă în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei, a anunțat vineri Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Directorul ANM a anunțat că vineri în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi vestul Maramureşului maximele vor ajunge la 38-40 de grade.

„În această dimineaţă am actualizat şi va fi emisă la ora 10 avertizarea meteorologică pentru următorul interval, având în vedere faptul că astăzi şi mâine rămânem pe avertizare de cod portocaliu pentru partea de vest, nord-vest, sud-vest a ţării, respectiv Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi vestul Maramureşului. Ne aşteptăm ca valul de căldură să se intensifice, vorbim de temperaturi între 38-40 de grade şi minime care nu vor coborî sub 20 -22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, a spus Mateescu la videoconferința de vineri cu prefecții.

Ea a adăugat că avertizarea Cod portocaliul va fi extinsă duminică pentru zona de sud a țării.

„Pentru ziua de duminică, extindem avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a ţării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a ţării maximele vor fi cuprinse între 38-40 de grade, nopţile tropicale, minimele nu vor coborî sub 20-22 de grade şi prin urmare disconfortul va fi unul accentuat, cu pragul de temperatură umezeală peste 80 de unităţi”, a precizat directorul ANM.

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, iar cantitățile de precipitații vor fi deficitare, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 25.07.2022 – 01.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 01.08.2022 – 08.08.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Săptămâna 08.08.2022 – 15.08.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va putea fi apropiat de cel normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.