Noi expoziții la Galeria Meta Spațiu din Timișoara

Noi expoziții la Galeria Meta Spațiu din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Galeria Meta Spațiu deschide marți, 5 iulie, ora 19:00, două noi expoziții la centrul de artă contemporană MV sci-art: „This is where I post from” a artiștilor Tudor Ciurescu, Megan Dominescu, Marta Mattioli, Radu Pandele și Datejuice, și „ki50saga” (50 + ani de kinema ikon).

Prima expoziție, care va fi deschisă până în 30 iulie, este o prezentare a memelor, „mici ferestre către lume” care evidențiază imensitatea potențialului uman, un mesaj care nu a fost niciodată transmis atât de puternic și cu atâta intensitate de atât de mulți oameni din întreaga lume simultan.  Potrivit organizatorilor, memele sunt importante în lumea artei, fiind uimitior cum ele accelerează și facilitează conversația, făcându-i pe oameni să creadă că nu sunt singuri cu problemele lor.

„Înainte de cultura internetului, lumea artei aparținea muzeelor ​​și oamenilor bogați. E în mare parte la fel și astăzi, cu excepția faptului că noi, oamenii din spectrul larg al artei, putem avea acces imediat la lumea egocentrică a galeriilor blue chip, a colecționarilor de artă și a evenimentelor private de artă prin meme pe rețelele sociale.


Aceste informații sunt foarte utile, deoarece cu cât știm mai multe, cu atât realizăm mai mult că nu știm mai nimic despre oamenii care conduc industria de artă de lux, acești CEOs ai lumii artei si asociații lor. Și apoi, când terminăm disertația lol, există un întreg capitol despre DALL-E 2, noul nostru zeu al software-ului. Și apoi veți vedea o parte din arta mea, atât digitală, cât și fizică, artă care este foarte influențată de formatele de meme și de imagistica și limitările rețelelor sociale curente” mai spune Datejuice.

Saga celui mai longeviv grup artistic experimental din România, kinema ikon, poate fi urmărită din 5 iulie până în 1 august la centrul de știință și artă MV sci-art. Cataloagele realizate de ki, precum și albumul aniversar a 50 de ani de existență vor putea fi consultate pe toată perioada desfășurării evenimentului. Cei peste 50 de ani de activitate ai colectivului înființat de George Săbău în 1970 și condus astăzi de reVoltaire, însumează sute de evenimente artistice, o reprezentare a României la Bienala de la Veneția (2003), zeci de filme și producții experimentale și cataloage anuale publicate începând cu 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.