O nouă ediție a Festivalului European de Teatru „Eurothalia”, la Timișoara, după...

O nouă ediție a Festivalului European de Teatru „Eurothalia”, la Timișoara, după o pauză de cinci ani. Teatrul German, prezent la FIT Sibiu

0
DISTRIBUIȚI

Spectacolul teatrului german timișorean „Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire”, de Rainer Werner Fassbinder, unul dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii trecute la nivel național în opinia criticii teatrale, a fost invitat să participe la Festivalul Internațional de Teatru care se desfășoară în aceste zile la Sibiu, și a cărui temă este „Frumusețea”. Festivalul cuprinde în jur de 770 de evenimente, cu 3.300 de invitați din 75 de țări, care vor evolua în 70 de spații de joc.

Acțiunea spectacolului se petrece la câteva zeci de ani după cel de-al doilea război mondial  iar eroii sunt tineri care locuiesc într-o suburbie germană în care domnește frustrarea și plictiseala, dar care e întoarsă pe dos de apariția unui grec care declanșează xenofobie, ură și invidie.

Din nou Eurothalia

După o pauză de cinci ani, teatrul german timișorean pregătește o nouă ediție a Festivalului European de Teatru „Eurothalia”, care va avea loc în toamnă, în perioada 21 – 29 septembrie.

Cea de-a VIII-a ediție a festivalului va avea drept temă diverse tipuri de confruntări – cu istoria, cu familia, cu noi înșine, confruntări cu partenerii, cu prezentul, cu progresul.

„Selecția din acest an este asumată de Andrea Wolfer și Rudolf Herbert, și reflectă îndeaproape dimensiunile afective ale evenimentelor și statisticilor care au ecou în înțelegerea comună, europeană, a evenimentelor contemporane.


Eurothalia 2022 pornește de la premisa confruntării ca act de recunoaștere a realităților prezentului. Spărgând barierele comunicării verbale, festivalul explorează dimensiunile inovatoare ale limbajului. Programul își propune să confrunte publicul cu viziuni intergeneraționale ale lumii, cu dinamica relațională, cu sentimentul de neliniște care vine odată cu abordările creative și artistice, cu fapte și voci istorice și cu rolul pe care acestea îl joacă folosind puterea emancipatoare a teatrului”, arată organizatorii.

Începând cu 2009, de la prima ediție, Festivalul „Eurothalia” explorează tendințe inovatoare din artele spectacolului  din Europa, prezentând la Timișoara forme teatrale diverse precum dramaturgie contemporană sau texte clasice montate într-un stil contemporan, teatru documentar, teatru dans, sau teatru cu mize socio-politice, teatru de animație sau teatru de marionete.

Spectacolele din cadrul festivalului se vor juca pe scena teatrului german și în sala Studio a teatrului maghiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.