O nouă ediție a Festivalului Părădăicilor de la Macea, după doi ani...

O nouă ediție a Festivalului Părădăicilor de la Macea, după doi ani de pauză. Vezi programul complet

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-205112150">

După doi ani de pauză, în comuna arădeană Macea se organizează din nou, între 8 și 10 iulie, deja cunoscutul Festival al Părădăicilor, ajuns la cea de-a XII-a ediție. Pe lângă roșiile renumite și alte produse locale,  vizitatorii vor avea parte de un program divers, care include concursuri de ciclism și de pescuit, un bogat program artistic și o seară interculturală.

Potrivit primarului comunei Macea, Ciprian Otlăcan, „festivalul reprezintă o bună oportunitate de a promova producătorii locali, veniți în număr mare. Vom avea peste 20 de standuri cu produse locale, marea majoritate din Macea, dar și de la Turnu, Curtici, Nădlac, Pâncota. Dorim să-i sprijinim pe acești producători și să-i promovăm, pentru că, prin ei, și numele comunei noastre merge mai departe. Festivalul Părădăicilor se desfășoară la castelul Csernovics, unde se află și grădina botanică «Pavel Covaci», tot atâtea oportunități de a cunoaște cât mai bine Macea”.

La rândul ei, Cristina Nistor, reprezentant al asociației Experiența Multisport, considertă că „acest concurs de ciclism se integrează perfect în programul festivalului, fiind o componentă importantă a promovării comunei Macea. Traseul va fi în lungime de 34 de km și este adresat tuturor celor care au împlinit vârsta de 14 ani. Mai multe detalii pot fi accesate AICI, iar Nicoleta Șușcă, voluntar al asociației Clubul Sportiv Experiența Multisport precizează că în organizarea evenimentului s-au implicat în jur de 120 de tineri voluntari din Macea și Arad, din cadrul proiectului „Promovează Sportul”.

Programul celor trei zile ale festivalului este următorul:

8 iulie:

8,00-13,00 – concurs de pescuit la balta Macea

9 iulie:

Festivalul Părădăicilor – pe biciclete

8,00-14,00 – concurs de ciclism Macea-Sânmartin-Grăniceri-Sânmartin-Macea

12,00-13,30 – prânz tradițional, urmat de festivitatea de premiere

10 iulie:

13,30-23,00 – Festivalul Părădăicilor în expoziție – cu produse tradiționale ale județului Arad și părădăici măcene – în curtea castelului Csernovics

13,30 – Festivalul Părădăicilor în cântec – participanți: Taraful de la Macea, Ansamblul de copii ai Căminului Cultural Macea, Ansamblul „Păstrătorii Tradiției” Pecica – juniori, Borugă Andrei și Raul Vasi – orgă și vioară, Ansamblul „Edera” Macea, Ansamblul „Cununița” UVVG Sântana, și soliștii Casian Vițelar, Monica Groza, Gabi Bîrsăuan, Lucian Drăgan Junior cu formația, Ovidiu Homorodean – folclor, Oana Tomoioagă, Simona Costin cu Ionuț Mațeș și formația.

Festivalul se va încheia cu un foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.