Peste 100 de amenzi date în două zile timișorenilor care călătoreau pe...

Peste 100 de amenzi date în două zile timișorenilor care călătoreau pe trotinete electrice

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1218436649">

Polițiștii rutieri au acționat în județul Timiș, în zilele de 30 iunie și 1 iulie, „pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii de trotinete electrice”.

Astfel, în cele două zile au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.770 de lei, conform OUG 195/2002R, conducătorilor de trotinete electrice pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin în calitate de participanți la trafic.

„Principalele nereguli constatate se referă la deplasarea acestora pe trotuar, în afara pistelor pentru bicicliști, traversarea unei intersecții pe culoarea roșie a semaforului electric, neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, precum și nerespectarea obligației de a coborî de pe trotinetă în momentul traversării pe marcajul pietonal”, a transmis IPJ Timiș.

Politistii rutieri au anunțat că vor continua și în perioada următoare sa desfășoare acțiuni pentru reducerea riscului rutier în rândul acestei categorii vulnerabile de participanți la trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.