Avertismente, dar şi sancţiuni pentru proprietarii de terenuri invadate de ambrozie

Avertismente, dar şi sancţiuni pentru proprietarii de terenuri invadate de ambrozie

0
DISTRIBUIȚI

Poliţia Locală Timişoara a verificat în ultima perioad terenurile care nu au fost curățate de planta alergenă ambrozia. Aşa cum era de aşteptat mulţi proprietari nu s-au îngrijit de îndepărtarea pericolului reprezentat de buruiană pentru o mare parte a populaţiei. Primăria a aplicat un număr de 326 de somații proprietarilor de terenuri neîntreținute, cu potențial de dezvoltare a acestei plante.

De la 1 iulie, au urmat verificările privind măsurile luate de proprietari în urma somațiilor, fiind verificate 25 de terenuri și opt organizări de șantiere, informează PLT.


Aici s-a constatat că 11 dintre acestea nu au luat măsura distrugerii ambroziei, fiind aplicate sancțiuni cu avertisment, așa cum prevede legea, în cazul a şase terenuri și cinci șantiere, iar în cazul în care nici după aceste măsuri nu se vor cosi locațiile, urmează sancțiuni contravenționale, de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Pe lângă aceste verificări, polițiștii locali au mai luat măsuri și în cazul terenurilor neîntreținute, necosite și neigienizate de pe raza municipiului Timișoara, fiind aplicate, în intervalul mai-iulie, un număr de 22 de sancțiuni în valoare de 48.500 lei, conform HCL 371/2002. Verificările pe aceste linii continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.