Politehnica, doar o remiză pe caniculă cu Jiul Petroşani. Bogdan Andone: „Suntem...

Politehnica, doar o remiză pe caniculă cu Jiul Petroşani. Bogdan Andone: „Suntem încă departe de cum ar trebui să arătăm”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara nu a reuşit să învingă azi divizionara „C” Jiul Petroşani. Alb-violeţii au dominat partida şi şi-au creat mai multe ocazii, dar au fost în final aproape chiar de un eşec. Tânărul Ionuţ Bătănaşi a făcut 1-1 în prelungiri, cu o execuţie din lovitură liberă.

Meciul de pe „Ştiinţa” a început când deja temperatura era vertiginos în urcare. Alb-violeţii i-au menajat pe mijlocaşii Răzvan Milea şi Daniel Benzar,. În schimb, au fost testaţi Aymar Kevin Meleke (născut 1999, de la SO Armée, Coasta de Fildeș), fratele geamăn al fundaşului de la Voluntari, și Sasha Agiveli (n. 2003, Farul), ambii jucători fiind de profil ofensiv. Atacul fiind de altfel unul dintre minusurile din presezon (şi nu numai) al alb-violeţilor.

Politehnica a avut posesia în proporţie covărşitoare. Putea puncta încă din minutul 2, dar croatul Mudrazija a fost imprecis din faţa porţii. Pureca l-a copiat (min. 6). Iar Bîrnoi nu a putut înscrie patru minute mai târziu din doar câţiva metri, din unghi închis ce-i drept. De partea cealaltă, Mareş (30) a trimis puţin peste transversală din lovitură liberă. Până la pauză Plantak şi acelaşi Pureca (35 şi 45) şi-au încercat fără succes şutul.

După pauză, Mudrazija (57) nu a găsit cea mai bună soluţie singur cu portarul. Din lovitura de colţ rezultată la acea fază A. Meleke a reluat cu capul peste buturi. Murariu (73) a fost şi el întrebuinţat iar după ce l-a blocat pe Matei, nu a mai avut replică şi la pătrunderea lui Daina (87), tot după un contraatac. Politehnica a replicat rapid, Ignea a trimis peste poartă din poziţie bună, dar şi Jiul putea face 2-0. Până la urmă, în prelungiri arbitrul ex-alb-violet Bogdan Nicolescu a dictat o lovitură liberă de la o distanţă considerabilă. Tânărul Ionuţ Bătănaşi a executat perfect, aproape de vinclu iar portarul nu a putut decât să raşcheteze balonul care a ajuns în plasă.

Următorul test al Politehnicii, care remizase alb în precedentul joc – disputat în Slovenia (0-0 cu Triglav) – va fi sâmbăta viitoare (30 iulie), pe teren propriu, cu Aurul Brad (L3). Nu e exclus să se mai găsească un adversar înainte de startul sezonului pentru un test la mijloc de săptămână.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Isvoranu (57, Murariu) – D. Radu (46, Jurj), Tsvetkov (64, Bakoş), Germinio (64, Moţiu), Taub (57, Oanea), Plantak (64, M. Andone), Bîrnoi (57, Meleke), Pană (57, Agiveli), Pureca (46, Ignea), Zaluschi (46, Gologan), Mudrazija (64, Bătănaşi).

Jiul Petroşani (antrenor George Zima): Mureșan – Matei, Botoroagă, Moise, Cocină, Torkos, Caralicea, Mareș, R.


Sandu, Goilean, Dănăilă. Au mai intrat: Tomescu, Marcu – Keszeg, R. Stoicoiu, Mazilu, Jurcuț, L. Pop, Istrate, Fage, Daina, Lovas, Turcu, Joseph.

„S-a văzut oboseala, poate şi încărcătura, practic de trei săptămâni nu am avut zi liberă. Băieţii nu au avut liber. Intensitatea antrenamentelor din ultimele zile, e normal, dintr-un punct de vedere, dar, sincer să fiu, mă aşteptam la mult mai mult de la ei. Am avut o primă parte bună, cu câteva situaţii bune de joc, dar din păcate la finalizare nu am avut limpezime, poate, calitatea necesară, determinarea, şi nu am marcat. Le-am şi atras atenţia, la pauză, la contraatacuri, pentru că aşa se întâmplă, când ai posesie foarte mare şi încerci să duci mingea spre poarta adversă cât mai mult, e posibil să fii descoperit pe contraatac. Din păcate am primit gol şi oaspeţii noştri de astăzi şi-au mai creat o ocazie foarte mare de a marca. Deci suntem încă departe de cum ar trebui să arătăm şi vom avea nevoie poate şi de două-trei meciuri, patru, din sezonul regulat, ca să ne reglăm, să ajungem la un ritm bun şi la ceea ce ar trebui să jucăm”, a declarat la final Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

Tehnicianul a admis că lotul mai are nevoie de întăriri: „Avem foarte foarte mulţi juniori. În repriza a doua au fost Alin (Ignea) şi Oanea, seniori pe final de joc, în rest… marea majoritate jucători tineri. Nu putem duce un campionat cu lotul acesta, mai ales dacă e să fim în obiectivul propus. Va trebui să luăm jucători, de voie, de nevoie. Am fost refuzaţi. Unii refuză că e prea departe Timişoara. Din zona Moldovei, nu sunt avioane… Alţii, cer salarii mari, ce am găsit atacanţi buni, un italian, un argentinian, alt atacant care a jucat prin China, Astana, salarii mari, de 7.000 de euro, nu ne permitem să ne apropiem. Vom vedea de luni încolo, vom discuta şi vom vedea ce va mai apărea, ce opţiuni şi ce jucători vom mai reuşi să luăm”.

„Era o bucurie mare pentru aceşti copii minunaţi. Sunt doar de două săptămâni împreună cu mine, am şi adus câţiva jucători noi şi am pornit la 5 dimineaţa ca să ajungem la ora jocului. Sunt mândru de ce au arătat astăzi, în primul rând ca atitudine. Bineînţeles că suferim la construcţie, la relaţii de joc. Dar ce am arătat astăzi, în faţa unei echipe puternice de Liga 2, la final de pregătire, încep campionatul în două săptămâni, mă bucur de ce au arătat şi îi felicit. Am mai avut un amical cu juniorii Under 19, dar acesta a fost primul amical puternic şi mă bucur că am făcut faţă cu brio. Am venit cu gânduri mari. Cu siguranţă potenţa financiară din Vale nu este foarte ridicată, dar gândurile sunt mari, cel puţin să prindem play-off-ul şi nu ne vom abate de la drumul nostru dacă prindem locurile 1-2, dar vreau să fim modeşti, să muncim foarte mult şi să încercăm cu paşi mărunţi şi cu multă răbdare”, a spus George Zima, antrenorul principal al Jiului. Acesta are doar 32 de ani, apucându-se devreme de antrenorat după ce a suferit la 20 de ani o accidentare gravă la ligamentele încrucişate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.