Politehnica a remizat în ultimul test din Slovenia. Concluziile antrenorului Bogdan Andone...

Politehnica a remizat în ultimul test din Slovenia. Concluziile antrenorului Bogdan Andone la finele cantonamentului

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica a pus capăt jocurilor amicale din stagiul centralizat de la Slovenj Gradec cu o remiză fără goluri. Adversarul a fost NK Triglav Kranj, grupare care a pierdut barajul de promovare în elita Sloveniei. Cele mai mari oportunităţi de gol le-au aparţinut lui Daniel Benzar şi Adrian Zaluschi. Cel din urmă a irosit o lovitură de pedeapsă şi a avut o reuşită anulată, al limită, pe motiv de ofsaid.

După ce garnitura mai tânără a pierdut mai devreme cu o altă divizionară secundă slovenă, NK Fuzinar, alb-violeţii au disputat şi al doilea joc în aceeaşi zi, totodată ultimul din Styria şi primul din toată perioada de vară încheiat la egalitate cu adversara.

Bogdan Andone a mizat în acest meci doar pe câţiva tineri folosiţi şi în jocul de la 11. S-a mizat mai mult şi pe străini, unul dintre ei e Gabriele Germinio, fundaş central italian în vârstă de 24 de ani, ultima dată la Carpi (Serie D) şi care se află în probe la alb-violeţi.

În meciul de seară Zaluschi putea deschide scorul din minutul 4, dar a lobat pe plasa porţii după ce a rămas singur cu portarul. Murariu şi-a salvat şi el o dată echipa, înainte de un moment tensionat la mijlocul reprizei, când Benzar a fost secerat în careu, dar nu s-a acordat nimic. Andone a reacţionat de pe margine, acuzând jocul dur, dar meciul a continuat după o pauză de apă în limitele fairplay-ului.

Poate a fost şi prea mult fairplay din partea bănăţenilor, care au irosit alte şanse mari de a înscrie, prin acelaşi Benzar, în două rânduri înainte de pauz, dar mai ales prin Zaluschi.


Acesta a şi înscris în minutul 52, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, mai degrabă nu a fost. Benzar a obţinut penalty-ul până la urmă, în minutul 55, dar „Zalu” l-a irosit, portarul plonjând şi respingând în corner. Au mai fost ocazii, tot pentru timişoreni, până la final, dar nimic notabil în ultimele minute.

Politehnica (antrenor Bogdan Andone): Murariu (60, Isvoranu) – D. Radu, Tsvetkov, Germinio* (70, Pureca), Taub, Plantak, Zaluschi (60, Bătănaşi), Pană, Benzar (68, Bakoş), Mudrazija (87, Ţurcaş), Bîrnoi.

Alb-violeţii revin mâine în ţară şi vor avea următorul test vinerea viitoare, acasă, pe „Ştiinţa”, cu Jiul Petroşani (L3).

Rezultatele Politehnicii în Slovenia:

1-2 cu NK Tabor Sezana (L1)

2-1 cu NK Brinje Grosuplje (L2)

1-3 cu NK Fuzinar Ravne (L2)

0-0 cu NK Triglav Kranj (L2)

„Au fost două meciuri în ultima zi de cantonament. Dimineaţă – un meci în care au jucat în mare parte jucători tineri. Un test util, o experienţă importantă pentru ei. Au nevoie de meciuri tari, de meciuri internaţionale, ca să capete experienţă, ca să crească, să progreseze. Un test în care am făcut multe lucruri bune, dar şi unele greşeli. Per total un test util pentru ei. Important e că au jucat majoritatea 90 de minute. Apoi, după amiază, un meci cu o intensitate mai mare, cu o echipă care a jucat barajul de promovare în sezonul trecut. O echipă înaintată în pregătire. O echipă omogenă, care joacă împreună de mai mult timp. Dar băieţii au făcut un efort foarte mare, la intensitate mare, ne-am creat câteva situaţii bune de a marca. Din păcate nu am fost inspiraţi la finalizare. Incluzând aici ratarea unui penalty. Dar merită felicitaţi pentru atitudine în primul rând şi pentru jocul făcut”, a spus Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Per ansamblu a fost un cantonament util, în care am avut condiţii foarte foarte bune, şi, foarte important, fără accidentări majore. Mici contuzii, inerente după asemenea meciuri cu intensitate şi e îmbucurător că băieţii au răspuns pozitiv şi atitudinea lor ne dă speranţe că suntem pe drumul cel bun şi vom lupta pentru obiectivul propus cu mare încredere!”, a concluzionat tehnicianul alb-violeţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.