Politehnica începe cu noutăţi stagiul din Slovenia. Sunt şi noi absenţe notabile...

Politehnica începe cu noutăţi stagiul din Slovenia. Sunt şi noi absenţe notabile iar Andone mai aşteaptă întăriri

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara începe stagiul sloven cu 23 de jucători. Mai bine de o treime din lot e format din jucători din academia proprie. Antrenorul Bogdan Andone mai aşteaptă însă întăriri iar cu echipa a făcut deplasare şi un junior fără contract. Au mai rămas „pe dinafară”, nume precum Claudiu Pamfile şi Nicolae Sofran.

Echipa a plecat azi, de dimineaţă, spre Slovenj Gradec, bănăţenii vor avea parte de 11 zile de vreme mai răcoroasă şi de condiţii mai bune de pregătire decât în ţară, precum şi de adversari teoretic superiori decât cei din zonă, adică din primele două ligi slovene.

Politehnica a mai făcut o achiziţie înainte de plecare, prin înregimentarea mijlocaşului Marco Andone, care este chiar fiul tehnicianului Bogdan Andone. În vârstă de 20 de ani, acesta a jucat, precum Milea şi portarul Isvoranu, la CS Tunari în sezonul trecut, unde a avut 16 apariţii. În mod evident echipa ilfoveană a fost sub lupa „principalului” timişorenilor, care i-au mai luat însă pe Pană (ex-Petrolul), Taub (ex-Chiajna) şi Jurj (CAO). Dar şi pe Benzar, revenit. Altfel, în lot se află şi un jucător liber – mijlocaşul/aripă ofensivă Ionuţ Bătănaşi (născut 2003), crescut la FCSB, SPAL (Italia) şi Rapid.

Accidentarea lui Huminic a dat puţin planurile echipei peste cap, într-o zonă unde oricum mai era nevoie de întăriri.


Cum Ioan Mera a trecut în poziţia de director sportiv şi nu se mai mizează nici pe Cristian Scutaru, timişorenii vor trebui să caute urgent soluţii în acea zonă, precum şi în atac, unde se bazează pe doi juniori 2004 pentru postura de „vârf”. O altă absenţă notabil e cea a lui Doru Andrei, tot din motive medicale, în timp e lui Claudiu Pamfile probabil i se va desface contractul. Nici Nicolae Sofran sau atacantul Sebastian Serediuc nu fac parte din planurile pentru noul sezon, într-o situaţie similară fiind şi sârbo-englezul Vukoke.

„În mare măsură vom efectua două antrenamente pe zi, probabil exceptând zilele de meci. Sunt patru meciuri cu echipe din Slovenia. Ne vom focusa cât mai mult să remediem din lucrurile pe care nu le facem aşa de bine în momentul de faţă, să ne perfecţionăm, să muncim şi să încercăm să ne organizăm cât mai bine ca echipă – să pregătim sezonul următor. Va fi un mix între partea fizică, partea tehnico-tactică şi jocuri, pentru că e important să avem jocuri, să vedem şi lucrurile bune şi greşelile pe care le vom face, ca să le putem corecta”, a declarat Bogdan Andone.

Deocamdată mai bine de o treime din lotul bănăţean e format din jucători crescuţi în propria academie.

Ora primului test din cantonament, în deplasare, cu Tabor Sezana (SNL1) va fi cunoscută în această seară. Restul adversarilor sunt din SNL2 – liga secundă slovenă. Stagiul se încheie pe 18 iulie.

Lotul alb-violet pentru cantonament:

Portari: Dan Isvoranu, Harrison Devenish-Meares, Rareş Murariu, Mario Balica (născut 2006);

Fundaşi: Călin Jurj, Denis Radu (2003), Cristian Bocşan, Tudor Moţiu (2004), Cătălin Oanea, Carol Taub;

Mijlocaşi: Alin Ignea, Silviu Pană, Răzvan Milea, Luchian Gologan (2004), Marco Andone (2002), Ervin Bakoş (2004), Daniel Benzar, Adrian Zaluschi, Cosmin Bîrnoi, Dan Pureca (2004), Ionuţ Bătănaşi (2003);

Atacanţi: Daniel Olariu (2004), Raul Ţurcaş (2004).

Iată programul jocurilor din Slovenia:

10 iulie (ora urmează să fie stabilită) – NK Tabor Sežana (L1 Slovenia)

14 iulie, ora 12.00 – NK Brinje Grosuplje (L2 Slovenia)

17 iulie, ora 11.00 – NK Fužinar Ravne (L2 Slovenia)

17 iulie, 18.00 – NK Triglav Kranj (L2 Slovenia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.