Politehnica, învinsă amical de o formaţie din „Judeţ”. Bogdan Andone: „Nu-mi place,...

Politehnica, învinsă amical de o formaţie din „Judeţ”. Bogdan Andone: „Nu-mi place, dar va trebui să o fac”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica a suferit o sincopă în testele verii chiar dacă adversarul a fost unul de Liga 5. Steaua Roşie Variaş a perfecţionat ce nu au reuşit precedenele adversare de ligă inferioară ale alb-violeţilor, s-a apărat exact şi a lovit decisiv, 2-1 în urma unui penalty pe final. Bogdan Andone, vădit nemulţumit, a spus la final că va continua „să taie în carne vie”, lotul timişorean fiind deocamdată departe de cerinţele Ligii 2 actuale.

La fel ca în precedentele teste alb-violeţii au dominat şi şi-au creat şi ceva ocazii. Benzar şi Pană s-au lovit însă în prima parte de blocajul adversarului teoretic mult inferior. Oaspeţii au reuşit în partea secundă să deschidă scorul în minutul 60 pe „Auto”, locaţia amicalul de azi. A fost un contraatac la care D. Jivan a scăpat singur cu Murariu, pe care l-a învins cu un şut pe jos. Deşi Bakoş, Teodorescu şi Marco Mircea, ultimul cu o bară în minutul 81, au presat în continuare, penultimul a reuşit egalarea abia în minutul 85. Apoi lui Ignea i-a fost respins un balon de la vinclu de către… Harrison, portarul australian al timişorenilor apărând buturile Variaşului în repriza secundă pentru a avea minute utile. Nu s-a încheiat nici 1-1, căci Steaua Roşie a mai ajuns o dată în careu, a obţinut penalty şi D. Forghici a trimis pe mijloc de unde plecase portarul: 1-2 final.

Pentru Politehnica ar mai fi o fereastră de amical miercuri, înainte de plecarea spre Slovenia, stagiu unde sunt programate alte patru teste cu formaţii din ţara ex-iugoslavă, practic însă lui Andone şi compania le va fi greu să găsească adversar, multe echipe fiind încă în vacanţă.

Politehnica Timişoara (antrenor Bogdan Andone): Isvoranu – Jurj, Bocșan, Huminic, Taub, Gologan, Pană, Milea, Benzar, Olariu și Bîrnoi (prima repriză); Murariu – D.


Radu, Moțiu, M. Mircea, Pamfile, A. Marco, Sofran, Ignea, Bakoș, Pureca, Teodorescu (repriza secundă).

Steaua Roşie Variaş (antrenor Cosmin Belin): Borta – Erdman, Titu, Grigoraş, Ramon, Florescu, G. S. Voicu, G. Voicu, Marcu, Forghici, Sabău. Au mai intrat: Harrison – Năstase, Rămneanţu, Voin, Broşteanu, Temu, Jivan, S. Mirciov.

Adrian Zaluschi şi Sebastian Serediuc (antrenament separat), ultimul revenit după o accidentare de lungă durată, nu au jucat din tabăra timişoreană, acolo unde e aşteptat să revină Doru Andrei, de săptămâna viitoare, după participarea la Europeanul U19.

„Important e că am făcut un antrenament, cu joc. Din păcate nu reuşim să găsim adversari de ligi superioare. Liga 3 nu a început, Liga 2, la fel… a trebuit să ne orientăm, să găsim adversari de Liga 4, Liga 5. Un test util, am făcut efort, am încercat să jucăm. Am văzut cam care sunt plusurile şi minusurile, calităţile jucătorilor, care au jucat în cele două reprize la meciul de azi şi la cel de săptămâna trecută. Pentru mine, util, pentru că văd cam cine poate, cine nu poate, din punct de vedere fizic, mental, ceea ce vrem să jucăm în viitor… Din păcate, dacă vrem să se schimbe lucrurile în bine, să putem să creăm o echipă bună, pe viitor, va trebui să tăiem în carne vie în continuare. Nu-mi place, dar va trebui să o fac. Vom vedea, probabil miercuri vom trage linie, înainte de plecarea în cantonament, şi vom vedea pe ce jucători ne vom baza în cantonamentul din Slovenia. În mare parte vor fi şi jucătorii cu care vom aborda noul sezon. Echipa nu marchează, absolut deloc, am observat şi în sezoanele precedente, Poli a marcat foarte foarte puţine goluri. Avem nevoie de jucători pe absolut toate poziţiile”, a declarat Bogdan Andone, antrenor principal Politehnica Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.