Politehnica şi-a prezentat lotul cu ocazia sărbătorii din Piaţa Sf. Gheorghe. Mesajul...

Politehnica şi-a prezentat lotul cu ocazia sărbătorii din Piaţa Sf. Gheorghe. Mesajul lui Bogdan Andone pentru suporteri

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica a organizat în premieră „Ziua Steagului”, o sărbătoare dedicată startului sezonului fotbalistic şi care a animat o piaţă mai puţin folosită a Timişoara – Sfântul Gheorghe. Au fost o serie de momente speciale, cu artişti, dar şi legende ale clubului, activităţi dedicate celor mai mici susţinători, dar şi cu un punct culminant la final – prezentarea lotului cravaşat cu mână forte de noul „principal”, Bogdan Andone, reîntors după patru ani la alb-violeţi şi cu o misiune mai grea aparent acum.

Seara a început cu prezentarea locaţiei, Piaţa Sf. Gheorghe având un trecut interesant în istoria Timişoarei şi se poate spune că a fost readusă la viaţă, într-un mod mai colorat prin evenimentul de ieri seară. Colorat în alb-violet, căci voluntarii s-au asigurat că „Ziua Steagului” îşi respectă numele şi au afişat peste tot bannerele în culorile preferate ale urbei.

DJ K-lu şi Dani Tobe au întreţinut atmosfera din punct de vedere muzical, dar şi artistul fără văz – Theodor Rădulescu, inclusiv cu o interpretare originală a imnului Politehnicii – „Zi cu soare”. A existat ceva pentru fiecare, cei mici au putut desena tricoul ideal al clubului şi răsplătiţi cu premii. Jocurile sportive nu aveau cum să lipsească, în spaţiul dedicat, iar cei prezenţi au putut să ia şi lecţii în privinţa acordării primului ajutor.

Nu au lipsit nici vizitele politicienilor locali. Edilul Dominic Fritz a ţinut să-şi facă un selfie cu marele Emeric Dembroschi, chiar la panoul unde legenda polistă e înfăţişată cu ultimul trofeu al fotbalului timişorean. Dembo a fost însoţit şi de Nelu Bungău, ambii au depănat amintiri din vremuri pe care cu toţii le vor întoarse ca nivel al fotbalului local.

Seara s-a încheiat cu prezentarea lotului, iar tehnicianul Bogdan Andone a fost în vervă, având şi un mesaj pentru ca suporterii să fie răbdători cu noii „recruţi”: „Au nevoie de susţinere, au nevoie de încredere, să crească şi să formăm o echipă pentru viitor, acesta este începutul şi vă rog din tot sufletul să fiţi alături de noi. Vă aşteptăm cu mare drag la teren şi vă promit că vom muri cu adversarii de gât pe teren!”. Nu au lipsit nici cântecele consacrate ale Peluzei Sud. Singurul absent din lot a fost Dan Pureca, din motive medicale, acesta fiind depistat pozitiv în acest nou val covid din ţară.

„E important că s-a realizat acest lucru, e important şi pentru club şi pentru echipă şi pentru jucători, pentru suflarea timişoreană, pentru că ştim foarte bine – e importantă imaginea şi urmează un sezon dificil, în care suporterii, conducerea clubului şi echipa ar trebui să fie un tot unitar. O să fie şi perioade dificile şi perioade mai bune, important e să mergem înainte, ca să ne putem îndeplini obiectivul propus… Sunt şi foarte mulţi jucători noi, antrenor nou, aşa că e foarte important să reuşim să ne simţim în teren, în cadrul grupului, pentru că sunt şi mulţi jucători străini. Important e să câştigăm prima etapă, ăsta e cel mai important lucru, că dacă vor fi şi rezultate, cu siguranţă lucrurile vor fi mult mai simple.


Chiar am insistat la venirea mea aici, pentru că îmi amintesc perioada de acum cinci ani, când lucrul acesta s-a făcut la D’arc, a fost foarte multă lume, entuziasm extraordinar, care s-a transmis şi echipei şi jucătorilor. Tocmai de aceea am insistat să se facă acest lucru. Îmi pare rău că nu au putut fi alături de noi domnul Drăgan şi domnul Ghiţă Iova, pentru că ar fi fost foarte bine pentru noi, pentru club şi pentru jucători, să-i simţim aproape de noi şi de echipă, dar sper că data viitoare şi următoarea prezentare să o facem la Cramele Recaş”, a mai declarat Andone la finalul evenimentului.

Reamintim că până acum Politehnica are 12 nume noi în lot, 14 dacă îi includem şi pe Moţiu şi Gologan, reveniţi din împrumutul la Dumbrăviţa. Au mai sosit în vară: Pană, Isvoranu, Plantak, Tsvetkov, Taub, Mudrazija, M. Andone, Benzar, Milea şi Jurj.

Politehnica va disputa ultimul meci de verificare sâmbătă, de la ora 10.30, pe arena „Ştiinţa”, adversar e Aurul Brad (L3). Primul meci de campionat va fi sâmbăta viitoare, tot acasă, cu Unirea Constanţa, în fapt un satelit al FCSB-ului.

Staff-ul primei echipe e format din: Bogdan Andone (antrenor principal), Antonio Foale (antrenor secund), Alessandro Ramella (antrenor cu portarii), Simone Fornari (preparator fizic), Adrian Rus (fiziokinetoterapeut), Marius Inciulescu (kinetoterapeut), Bogdan Comănişteanu (magaziner), Ciprian Freanţ (delegat), Ioan Mera (director sportiv).

Iată şi lotul din acest moment al Politehnicii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.