Politehnica Timişoara, la prima victorie în Slovenia. Un atacant nou a fost...

Politehnica Timişoara, la prima victorie în Slovenia. Un atacant nou a fost decisiv cu NK Brinje Grosuplje

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica a câştigat azi cel de-al doilea test din cadrul stagiului de la Slovenj Gradec. După eşecul cu prim-dvizionara Tabor Sezana, alb-violeţii au revenit azi de la 0-1 şi s-au impus cu 2-1 în faţa nou promovatei în eşalonul secund sloven NK Brinje Grosuplje. Golul decisiv a fost marcat de proaspăta achiziţie – croatul Marin Mudrazija.

Fără Bocşan, întors în ţară, după o accidentare chiar în primul meci, colegul din defensviă Moţiu a fost aproape de deschiderea scorului. Echipa slovenă a fost însă cea care a punctat mai întâi, la prima ei ocazie, în minutul 5, prin Mahic, care l-a învins pe Murariu cu un şut din 17-18 metri.

Daniel Benzar a intrat pe parcursul primei părţi şi a fost imediat aproape de „impact”. Dacă în minutele 36 şi 40 nu a găsit ţinta, a făcut-o cu două minute înaintea pauzei, când a şutat în dreapta portarului după o pasă de la Tsvetkov. În repriza a doua slovenii au fost iarăşi aproape de gol după cinci minute de la reluare, dar cei care au punctat au fost tot bănăţenii.


În minutul 77 prin Marin Mudrazija, cu capul, în urma unui corner trimis de Pană.

În prima repriză a evoluat pentru timişoreni şi sloveno-italianul Patrik Bordon (atacant, 34 ani, ultima dată la NK Dekani – L2 Slovenia), care se află în probe.

Politehnica (antrenor Bogdan Andone): Murariu (51, Devenish-Meares) – Oanea (60, M. Andone), Moţiu (70, Gologan), Tsvetkov (65, Pureca), Jurj (60, Taub), Plantak (60, D. Radu), Zaluschi (46, Pană), Milea (60, Ignea), Bătănaşi (31, Benzar; 80, Bakoş), Bîrnoi (65, Olariu; 82, Ţurcaş), Bordon* (46, Mudrazija). Pe bancă: Isvoranu, Balica.

NK Brinje Grosuplje (antrenor Goran Markovic): Kisovec – Pucihar, Abdic, Begus, Sparovec, Coralic, Dorniz, Klancnik, Ostojic, Mahic, Tomisic (primul 11).

„A fost un test util, echipa a muncit, a făcut efort mare, întâlnind o echipă foarte agresivă şi mai bine pregătită în momentul de faţă, pentru că încep mai repede campionatul. A fost un test din care am rămas cu lucruri bune şi cu lucruri care rămâne în continuare de corectat. E de apreciat atitudinea şi munca jucătorilor. Şi e de apreciat faptul că în repriza a doua, mai ales după minutul 60, când majoritatea jucătorilor din teren, şapte-opt jucători au fost Under 20, dintre care şase sau şapte Under 18, din academia proprie. E important să înveţe, să ştie ce înseamnă Politehnica, să înveţe să câştige şi să aibă o mentalitate corectă”, a declarat Bogdan Andone, antrenor principal al Politehnicii.

Ultimele jocuri de verificare ale Politehnicii în cantonament vor fi duminică, 17 iulie: cu NK Fužinar Ravne, de la ora 11.00, respectiv NK Triglav Kranj, de la ora 18.00 (ambele L2 Slovenia). Precum meciul de azi, ele se dispută pe stadionul „Vinko Cajnko”, din Slovenj Gradec (locaţia stagiului), şi vor fi transmise live video pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.