Primarul Lugojului, înlăturat din funcție pentru că și-a schimbat domiciliul timp de...

Primarul Lugojului, înlăturat din funcție pentru că și-a schimbat domiciliul timp de șase săptămâni

1
DISTRIBUIȚI

Claudiu Buciu (PNL) nu mai este primarul Lugojului, prefectul de Timiș Mihai Ritivoiu semnând astăzi ordinul de încetare a mandatului.

„Instituția Prefectului a fost sesizată în baza unor dovezi din care reiese că domnul primar al municipiului Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, și-a schimbat domiciliul din România în Germania timp de aproximativ o lună și jumătate în cursul anului 2022. Legea este foarte clară îna cest sens, Codul Administrativ precizează la Articolul 160, litera C, că mandatul primarului încetează de drept la schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială. Nu-mi rămâne decât să închei înainte de termen mandatul domnului primar Buciu de la Lugoj. Legea stipulează solicitarea unui referat din partea secretarului municipiului Lugoj, am primit referatul și chiar acum am semnat ordinul de încheiere a mandatului.


Nu am nicio bucurie în acest sens și consider că relația dintre un primar și cetățenii care l-au ales este sacră. Poate de aceea este cu atât mai complicat, mai ales că poate părea o chestiune de nuanță, dar legea este foarte clară și nu suportă nicio interpretare în acest sens”, a spus Ritivoiu, care a precizat că Buciu avea domiciliul la Lugoj când a fost ales, și are domiciliul la Lugoj și în prezent.

Atribuțiile primarului vor fi preluate de viceprimarul Bogdan Blidariu, tot de la PNL.

„Am ținut legătura în ultima perioadă cu domnul primar Buciu și suntem amândoi hotărâți ca aceast procedură să decurgă cât mai repede, pentru a elimina orice suspiciune, pentru ca locuitorii Lugojului să știe că cine conduce și semnează are acest drept, și că actele semnate nu vor fi lovite de nulitate”, a mai spus prefectul.

Ordinul semnat astăzi poate fi atacat în instanța de contencios administrativ, care poate dispune inclusiv suspendarea ordinului, a precizat Mihai Ritivoiu. Dacă ordinul nu este atacat în instanță sau dacă instanța menține ordinul, viceprimarul păstrează atribuțiile până la organizarea de alegeri anticipate.

În ultima perioadă, Claudiu Buciu a fost ținta unor atacuri atât din partea lui Călin Dobra, rivalul local din PSD, dar și din partea propriului partid, primarul din Lugoj fiind de mult timp în conflict cu liderul filialei județene PNL, Alin Nica.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Ritivoiu, dar pe Donimc Spritz nu îl vedeți ? Ăsta nici nu a avut vrodată domiciliul în Timișoara și nu îl are nici acum. Nu ar fitrebuit să fie lăsat să candideze dar măcar acum, scăpați-ne de beleaua asta în care ne-au băgat o mînă de inconștieți care au votat nenorocirea asta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.