Război în Ucraina, ziua 129. Explozii puternice în Mykolaiv

Război în Ucraina, ziua 129. Explozii puternice în Mykolaiv

0
DISTRIBUIȚI
Arhivă

Explozii puternice au zguduit orașul ucrainean Mykolaiv sâmbătă dimineața devreme, a declarat primarul, la o zi după ce autoritățile au anunțat că cel puțin 21 de persoane au fost ucise când rachete rusești au lovit o clădire din Odesa, scrie Reuters.

Sirenele au răsunat în întreaga regiune Mykolaiv, care se învecinează cu Odesa, înainte de explozii.

„Sunt explozii puternice în oraș! Rămâneți în adăposturi!” a scris primarul din Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Reuters nu a putut să verifice în mod independent raportul.

Vineri, exploziile au distrus o parte a unei clădiri de apartamente în timp ce locuitorii dormeau, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu rachete rusești care, potrivit Ucrainei, vizează civili.

În discursul său video nocturn de vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat atacurile ca fiind „teroare rusească conștientă, deliberat țintită și nu o eroare sau o lovitură întâmplătoare”.

Kievul afirmă că Moscova și-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acțiune, lovind ținte civile aflate la mare distanță de linia frontului.


Rusia spune că a țintit obiective militare.

Pentagonul a anunțat un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina în valoare de 820 de milioane de dolari, relatează CNBC.

Cea de-a 14-a livrare de echipamente din stocurile militare americane include muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate – HIMARS.

De asemenea, Pentagonul va furniza Ucrainei două sisteme avansate de rachete sol-aer NASAMS, precum și până la 150.000 de obuze de artilerie de 155 mm și patru radare.

Noul pachet aduce angajamentul SUA la aproximativ 6,9 miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.