Război în Ucraina, ziua 135. Putin avertizează că Rusia „nu a...

Război în Ucraina, ziua 135. Putin avertizează că Rusia „nu a început încă lucrurile serioase” în Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a denunţat livrările de armament în Ucraina, lansând o provocare adresată naţiunilor occidentale privind un conflict extins, dar pledând pentru negocieri, în timp ce preşedintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu senatori din SUA şi a mulţumit pentru susţinere.

Vladimir Putin a atras atenţia Occidentului asupra întreţinerii conflictului militar din Ucraina. „Auzim astăzi că vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce pot spune? Să încerce!”, a afirmat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Figaro, într-un discurs rostit la o reuniune cu liderii grupurilor parlamentare din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova.

Liderul de la Kremlin a susţinut că Rusia „nu a început încă lucrurile serioase” în Ucraina.


„În acelaşi timp, nu refuzăm negocierile de pace. Dar cei care le refuză trebuie să ştie că pe măsură ce le vor refuza mai mult, cu atât va fi mai dificil să negocieze cu noi”, a subliniat Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei a acuzat naţiunile occidentale că alimentează ostilităţile prin livrarea de armament Ucrainei. „Ocidentul vrea să lupte cu noi până la ultimul ucrainean. Este o tragedie pentru poporul ucrainean, dar se pare că se îndreaptă în această direcţie”, a subliniat Putin, citat de agenţia The Associated Press.

La rândul său, Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, s-a întâlnit joi seară, la Kiev, cu membri ai Senatului SUA. „Susţinerea bicamerală şi bipartizană este într-adevăr importantă pentru Ucraina. Simţim această susţinere, simţim unitatea”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de CNN, la întâlnirea cu senatorul republican Lindsey Graham şi cu senatorul democrat Richard Blumenthal.

Liderul de la Kiev a cerut continuarea susţinerii pentru oferirea de sisteme antiaeriene de armament. „Trebuie să asigurăm poporului ucrainean un nivel ridicat de siguranţă, pentru a nu se teme să trăiască în Ucraina”, a subliniat Zelenski. Anterior, Zelenski salutase primirea de către Ucraina a unor sisteme de artilerie performante, subliniind că acestea reduc „semnificativ” potenţialul ofensiv al armatei ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.