Război în Ucraina, ziua 158. Autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea obligatorie a...

Război în Ucraina, ziua 158. Autoritățile ucrainene au ordonat evacuarea obligatorie a populației din estul regiunii Donețk

0
DISTRIBUIȚI

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că autoritățile au ordonat evacuarea obligatorie a populației din estul regiunii Donețk, locul unor lupte violente cu Rusia, potrivit Sky News.

Președintele ucrainean a spus că sute de mii de persoane care se află încă în zonele de luptă din regiunea Donbas, trebuie să plece.

„Cu cât mai mulți oameni părăsesc (regiunea Donețk) acum, cu atât mai puțini oameni va putea armata rusă să ucidă.


Mulți refuză să plece, dar acest lucru trebuie totuși făcut. Dacă aveți ocazia, vă rog să vorbiți cu cei care încă mai rămân în zonele de luptă din Donbas. Vă rog să-i convingeți că este necesar să plece”, a declarat Zelenski, adăugând că locuitorii care pleacă vor primi compensații.

Separat, presa ucraineană a citat-o pe Iryna Vereshchuk, vicepremierul Ucrainei, care a anunțat că evacuarea trebuie să aibă loc înainte de începerea iernii, deoarece rezervele de gaze naturale ale regiunii au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au mai făcut astfel de apeluri și în trecut, cerându-le civililor să evacueze zonele pe care Ucraina le controlează în Donețk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.