Ripensia, de la 10-1, la 0-2 cu „frăţiorii” din „D” de la...

Ripensia, de la 10-1, la 0-2 cu „frăţiorii” din „D” de la UVT. Roş-galbenii au făcut şi a doua achiziţie

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia / Facebook

Ripensia Timişoara a pierdut azi testul de la Parţa cu divizionara „D” timişeană CSU Univ. de Vest, cunoscută şi ca UVT Ripensia prin relaţia de colaborare dintre echipe. A fost chiar 2-0 pentru „studenţi” la final, care au punctat prin ex-polistul Giuricici şi Adil.

Nu doar Politehnica, ci şi „Ripi”, cealaltă divizionară secundă timişoreană „a păţit-o” în teste cu o echipă de ligă inferioară. Dacă alb-violeţii au cedat, 1-2 cu Steaua Roşie Variaş (L5) în Freidorf weekendul trecut. Azi, roş-galbenii s-au împiedicat de o formaţie pe care au umilit-o în prima verificare a verii, sâmbătă.

A fost atunci 10-1, un scor foarte mare pe „Dan Păltinişanu”, dar „vesticii” s-au revanşat azi. Nimic nu le-a ieşit roş-galbenilor. E adevărat, în partea a doua, patru jucători, Gladun, Piftor, Matiș și Morariu au evoluat în echipa adversă, care a şi deschis scorul în minutul prin Marco Giuricici în minutul 60. Pe final Mitrov şi Gavra au luat la ţintă bara, în timp ce „studenţii” au mai lovit o dată prin Adil (min. 89), cu capul.

Ripensia l-a folosit în acest meci şi pe Marius Leca (născut în 2000, ex-Viitorul Constanța, Farul și Dunărea Călărași), dar şi pe Petre Simon (născut 2001, ex-UTA și Corvinul).

Ripensia: Toroc – Morariu, Țieranu, Fridrich, Gladun – Călin, Szimionaș, Ene – Piftor, Vermeșan (37, Mitrov), Mogoș (37, Matiş) (prima repriză); Rus – Zamfirescu, Marius Leca (72, Butnăraşu), Lalic, Fridrich – Stoi, Vidrăsan, Mihart – Petre Simon, Gavra, Mitrov (79, Petruş).


„Dacă în primul joc ne-am conectat şi am fost 100% pregătiţi, azi băieţii au luat jocul ca şi cum erau în vacanţă. Au fost deranjaţi de teren, de o sumedenie de chestii, care, în mod normal, nu ar trebui să se întâmple. Până la urmă rezultatul ăsta e un semnat de alarmă şi pentru cei care se pregătesc şi pentru cei care nu se pregătesc şi cei care nu se adaptează la ce înseamnă Ripensia în momentul de faţă. Asta e exact situaţia… Am avut foarte multe ocazii de gol, e adevărat, dar dacă le tratezi cum le-am tratat, aşa se întâmplă… Important e să dai gol şi să-ţi respecţi blazonul”, a spus la final antrenorul Iulian Muntean.

Dobre şi Vasluian au lipsit de la ripensişti cu răceli acuzate. Iar Sturzu s-a accidentat grav, luxaţie de genunchi, la antrenamentul de ieri. „Băieţii au fost speriaţi, a venit şi SMURD-ul la stadion… îi dorim însănătoşire grabnică şi să revină cât mai repede pe teren”, a conchis Muntean.

Mogoş la „Ripi”

În altă ordine de idei, după Zamfirescu, Ripensia a mai făcut un transfer. A sosit Răzvan Mogoş, jucător care s-a despărţit recent de Corvinul.

Mogoș s-a născut la 30 august 2002m la Drobeta Turnu Severin. A început fotbalul la Sport Kids Drobeta și CSȘ Drobeta Turnu Severin, iar apoi înainte să sosească la hunedoreni a fost legitimat la gruparea italiană Virtus Entella.

”Este un pas important pentru cariera mea și sper să ajut Ripensia să-și îndeplinească obiectivul din acest sezon. Adică, să ne calificăm în play-off. Îmi doresc să fac performanță aici. Liga 2 este o nouă provocare pentru mine, iar prin Ripensia îmi doresc să ajung cât mai sus. Mă simt bine, am fost primit bine de jucători, pe mulți îi știu. Cu Cosmin Gladun am fost coleg la România Under 20, iar pe tatăl lui Ianis Mihart l-am avut antrenor la Sport Kids. De asemenea, îl cunosc și pe Zoran Mitrov. Ripensia este o echipă tânără și ambițioasă, cred că este mediul perfect ca să mă dezvolt în continuare ca fotbalist”, a declarat Mogoş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.