Robert Magheți susține un concert alături de proiectul Cobzality în cadrul festivalului...

Robert Magheți susține un concert alături de proiectul Cobzality în cadrul festivalului Orașul Jazz: „Abia aștept întâlnirea cu publicul și cu cei de la Tribul Artistic“

0
DISTRIBUIȚI
Cobzality va susține un concert la festivalul Orașul Jazz

Robert Magheți, artistul timișorean cunoscut melomanilor grație activității sale alături de formația Cobzality, revine în zona noastră cu un concert care va fi inclus în cadrul ediției din acest an a festivalului Orașul Jazz, care va avea loc la Lugoj, în perioada 22-24 iulie.

Robert Magheți se află în aceste zile în Croația, unde participă alături de Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București la festivalul  Pelješac Orebić, un eveniment organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura.

„Voi veni din Croația direct la Lugoj pentru un concert alături de Cobzality. Ne pregătim să lansăm un single nou care se numește Duminică, la producția căruia am lucrat cu Alexei Țurcan, producătorul muzical al filmului ‘România Sălbatică’ si proaspăt laureat al premiului Gopo. În luna mai am lansat un concept extins al proiectului de show  „Dansul Zmeilor” (Cobzality & Crispus, muzică si acrobații porotehnice) de data asta alături de Călușarii Ansamblului  Folcloric Doinița  și de Tulnicăresele Ansamblului Doina Moțului – Câmpeni. Tot la capitolul noutăți pregătim un EP aniversar – în iarnă împlinim 10 ani de activitate – si vrem să marcăm evenimentul cu un nou produs discografic . Primul single de pe acest EP, ‘Duminică’, de altfel va face parte din playlist-ul nostru de la Orașul Jazz“, ne-a declarat Robert Magheți.

Cobzality este cel mai fresh proiect electro – world music din zona premium a industriei muzicii alternative din România, inspirat de folclorul autentic românesc, de obiceiuri şi tradiţii, amestecând o gamă variată şi surprinzătoare de instrumente de percuţie şi de suflat acustice cu sunete moderne sintetizate sau elemente de muzică electronică şi sound design.


Fondat în 2012 de către doi dintre percuţioniştii de marcă ai renumitului proiect de percuţie neconvenţională ‘Sistem’ – Florin Romaşcu şi Robert Magheţi, Cobzality îşi completează componenţa invitând-o pe talentata solistă Bianca Purcărea, binecunoscută publicului datorită unor show-uri TV ca X-Factor sau Eurovision. Astfel, trupa e gata să transpună inflexiuni folclorice autentice într-un cadru modern, contemporan.

„Abia aștept să ajung la Orașul Jazz și abia aștept reîntâlnirea cu cei de la Tribul Artistic și cu fostul meu drag coleg Ovidiu Andriș, alături de care am realizat împreună cu trupa Cobzality unul dintre frumoasele episoade Pavilion Muzical 2021, solista noastră Bianca fiind prezentă in toate cele 9 episoade ale proiectului, cu rubrică proprie de educație scenică.  Bazându-ne pe precedent, suntem siguri că Orașul Jazz va fi un proiect de  înalt nivel, internațional vorbind“, spune Robert Magheți.

Festivalul Orașul Jazz va avea loc în perioada 22-24 iulie, iar în prima zi  pe scena principală vor concerta Lucian Crista Trio, Balkanamera JazzQ, Bega Blues Band și VanDerCris. Sâmbătă la fața locului vor concerta  Vali Ivănescu Springtime, Lucian Nagy Quartet, Nicolas Simion Trio și Éles Gábor Trió (Ungaria), iar duminică vor susține recitaluri Sárosi Péter&Azara, Cobzality, FanQbello și Maria Răducanu. Concertele de la scena principală încep la ora 19 și intrarea este liberă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.